Πάνω από τα 1 δισ. δολάρια τα κέρδη των Starbucks, καθώς οι καταναλωτές πλήρωσαν περισσότερο

Πάνω από τα 1 δισ. δολάρια τα κέρδη των Starbucks, καθώς οι καταναλωτές πλήρωσαν περισσότερο
epa08401368 Customers wait to pick up their orders near the front door of Starbucks Coffee in McLean, Virginia, USA, 04 May 2020. Starbucks is reopening locations across the United States today after closures due to the COVID-19 coronavirus pandemic. EPA/SHAWN THEW Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι πωλήσεις σε ΗΠΑ και Βόρεια Αμερική αυξήθηκαν κατά 8%, με τις μέσες τιμές να ανεβαίνουν κατά 6% και την κίνηση των πελατών κατά 2%.

Αύξηση σε κέρδη και έσοδα κατέγραψαν τα Starbucks για το τρίτο τρίμηνο του 2023, με τη γνωστή αλυσίδα καταστημάτων καφέ να ωφελείται από τις υψηλότερες τιμές που πλήρωσαν οι καταναλωτές για τα προϊόντα της.

Όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη, τα κέρδη της αλυσίδας έφτασαν τα 1,22 δισ. δολάρια ή 1,06 δολάρια ανά μετοχή έναντι κερδών 878,3 εκατ. δολαρίων ή 76 σεντ ανά μετοχή στο τρίτο τρίμηνο του 2022.

Οι συνολικές πωλήσεις έφτασαν τα 9,37 δισ. δολάρια, αυξημένες κατά 11,4% σε ετήσια βάση και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της LSEG ανέμεναν έσοδα στα 9,29 δισ. δολάρια.

Οι πωλήσεις ανά περιοχή

Τα παγκόσμια same-store sales (οι πωλήσεις στα καταστήματα της εταιρείας που λειτουργούν για ένα έτος ή περισσότερα έτη) των Starbucks αυξήθηκαν κατά 8%, ενισχυμένα από την αύξηση των μέσων τιμών και την άνοδο 3% στην κίνηση των πελατών στα καταστήματα της.

Τα same-store sales σε ΗΠΑ και Βόρεια Αμερική αυξήθηκαν κατά 8%, με τις μέσες τιμές να ανεβαίνουν κατά 6% και την κίνηση των πελατών κατά 2%.

Στην Κίνα, τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά των Starbucks, τα same-store sales αυξήθηκαν κατά 5%, με την κίνηση των πελατών να ενισχύεται 8%. Οι μέσες τιμές στην ασιατική χώρα υποχώρησαν κατά 3%..

Όπως υπενθυμίζει το CNBC, στο τρίτο τρίμηνο του 2022 οι πωλήσεις στην Κίνα είχαν εμφανίζει πτώση 16% εν μέσω των lockdown για τον περιορισμό του κορονοϊού που είχε σε ισχύ το Πεκίνο μέχρι το τέλος του περασμένου χρόνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: