«Το τελευταίο μίλι για τον αποπληθωρισμό θα είναι το δυσκολότερο» – Προσγειώνει τους… αισιόδοξους ο Νάγκελ της ΕΚΤ

«Το τελευταίο μίλι για τον αποπληθωρισμό θα είναι το δυσκολότερο» – Προσγειώνει τους… αισιόδοξους ο Νάγκελ της ΕΚΤ
Incoming German Central Bank head Joachim Nagel poses after his officially appointment at the presidential Bellevue palace in Berlin on January 7, 2022. (Photo by Britta Pedersen / POOL / AFP) / ALTERNATIVE CROP Photo: AFP
Ο ο επικεφαλής της Bundesbank εφιστά την προσοχή.

Η τελική φάση της μείωσης του πληθωρισμού της Ευρωζώνης μπορεί να είναι η πιο δύσκολη και οι επιχειρήσεις μαζί με τις κυβερνήσεις πρέπει να συμβάλουν ώστε να αποφευχθεί περαιτέρω σύσφιξη της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δήλωσε την Τετάρτη ο επικεφαλής της Bundesbank Γιόαχιμ Νάγκελ.

Η ΕΚΤ διέκοψε ένα σερί δέκα συνεχόμενων αυξήσεων των επιτοκίων τον περασμένο μήνα και οι επενδυτές στοιχηματίζουν όλο και περισσότερο ότι η επόμενη κίνησή της θα είναι μια μείωση, ενδεχομένως ήδη από τον ερχόμενο Απρίλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιδιώκοντας να μετριάσει την ευφορία για τον πληθωρισμό, ο Νάγκελ υποστήριξε ότι η μεγαλύτερη δυσκολία μπορεί να βρίσκεται ακόμη μπροστά μας.

«Το “τελευταίο μίλι” πριν φτάσουμε τον στόχο μας για τον πληθωρισμό μπορεί να είναι το δυσκολότερο», δήλωσε ο Νάγκελ σε ομιλία του στο Λονδίνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: