Προθεσμία της ΕΕ στην Meta για τους κανόνες προστασίας των παιδιών

Προθεσμία της ΕΕ στην Meta για τους κανόνες προστασίας των παιδιών
ANKARA, TURKEY - OCTOBER 28: In this photo illustration logos of Facebook and Meta are displayed on computer and mobile phone screens in Ankara, Turkey on October 28, 2021. Muhammed Selim Korkutata / Anadolu Agency (Photo by Muhammed Selim Korkutata / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Photo: AFP
Μία ημέρα μετά από παρόμοιο μήνυμα προς το YouTube της Alphabet (μητρική της Google) και το TikTok της κινεζικής ByteDance.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε ένα χρονικό πλαίσιο λίγων εβδομάδων προκειμένου η Meta και η Snap να της αποστείλουν περισσότερες πληροφορίες για τα μέτρα που λαμβάνουν ώστε να προστατεύσουν τα παιδιά από παράνομο και επιβλαβές περιεχόμενο στις πλατφόρμες τους.

Όπως ανακοίνωσε η Κομισιόν την Παρασκευή, οι δύο εταιρείες έχουν προθεσμία μέχρι την 1η Δεκεμβρίου για να κάνουν γνωστά τα μέτρα που λαμβάνουν για το ζήτημα.

Το Reuters σημειώνει πως το αίτημα έρχεται μία ημέρα μετά από παρόμοιο μήνυμα προς το YouTube της Alphabet (μητρική της Google) και το TikTok της κινεζικής ByteDance.

Υπενθυμίζεται πως η Κομισιόν έστειλε τον Οκτώβριο σε Meta, X και TikTok, επείγουσες εντολές για να περιγράψουν λεπτομερώς τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της διάδοσης περιεχομένου που σχετίζεται με την τρομοκρατία, το βίαιο περιεχόμενο και τη ρητορική μίσους στις πλατφόρμες τους.

Η Κομισιόν μπορεί να ξεκινήσει έρευνες κατά των εταιρειών, εάν δεν ικανοποιηθεί από τις απαντήσεις τους.

Σύμφωνα με τους νέους κανόνες για το διαδικτυακό περιεχόμενο, γνωστούς ως Digital Services Act (DSA), που τέθηκαν πρόσφατα σε ισχύ, οι μεγάλες διαδικτυακές πλατφόρμες υποχρεούνται να κάνουν περισσότερα για την αφαίρεση παράνομου και επιβλαβούς περιεχομένου, διαφορετικά κινδυνεύουν με πρόστιμα που φτάνουν το 6% του παγκόσμιου κύκλου εργασιών τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com