Η υποχώρηση των πολυτελών δαπανών έπληξε την Burberry

Η υποχώρηση των πολυτελών δαπανών έπληξε την Burberry
6243632 16.05.2020 A woman wearing protective face mask walks past windows of GUM department store, in Moscow, Russia. Konstantin Mihalchevskiy / Sputnik Photo: AFP

Η βρετανική Burberry ανακοίνωσε πως πλήττεται από την παγκόσμια επιβράδυνση των δαπανών για είδη πολυτελείας

Όπως ανέφερε η εταιρεία, αν συνεχιστεί αυτή η επιβράδυνση τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη για το οικονομικό έτος 2024 θα είναι προς το κατώτερο άκρο του αναμενόμενου εύρους της αγοράς, δηλαδή 552 έως 668 εκατομμύρια στερλίνες.

Η εταιρεία ανέμενε προηγουμένως να παρουσιάσει χαμηλή διψήφια αύξηση των εσόδων της στο οικονομικό έτος 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για το τελευταίο οικονομικό τρίμηνο, η Burberry γνωστοποίησε επιβράδυνση των συγκρίσιμων πωλήσεων των καταστημάτων της κατά το τρίμηνο έως το τέλος Σεπτεμβρίου στο 1%, από 18% το προηγούμενο τρίμηνο, με αποτέλεσμα το εξάμηνο να είναι χειρότερο του αναμενόμενου κατά 10%.

Ο αυξανόμενος πληθωρισμός και η οικονομική αβεβαιότητα έχουν περιορίσει την όρεξη των αγοραστών για πολυτέλεια μετά από χρόνια blockbuster ζήτησης, ωθώντας τους επενδυτές να μειώσουν τις προβλέψεις, ανέφερε το Reuters.

Η LVMH, ο μεγαλύτερος όμιλος πολυτελείας στον κόσμο με εμπορικά σήματα όπως Louis Vuitton, Dior και Tiffany, ανακοίνωσε επιβράδυνση των τριμηνιαίων πωλήσεων τον Οκτώβριο, όπως και η Kering με τα εμπορικά σήματα Yves Saint Laurent, Balenciaga και Bottega Veneta. Ο ιδιοκτήτης της Cartier, η Richemont, προέβλεψε επίσης χαλάρωση της ανάπτυξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: