ElevenLabs: Αυτή είναι η τελευταία startup τεχνητής νοημοσύνης που έγινε «μονόκερος»

ElevenLabs: Αυτή είναι η τελευταία startup τεχνητής νοημοσύνης που έγινε «μονόκερος»
Photo: pixabay.com
Οι AI εταιρείες δεν σταματούν να προσελκύουν το ενδιαφέρον των επενδυτών.

Η startup ElevenLabs έχει αποκτήσει την ιδιότητα του «μονόκερου» μετά τον τελευταίο γύρο άντλησης κεφαλαίων, δήλωσε άτομο που γνωρίζει το θέμα στο Reuters, καθώς το αυξανόμενο ενδιαφέρον των επενδυτών για την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης εκτοξεύει τις αποτιμήσεις των νέων επιχειρήσεων στα ύψη.

Η ElevenLabs ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι συγκέντρωσε 80 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση Σειράς Β από επενδυτές με επικεφαλής τον Andreessen Horowitz μαζί με τους επιχειρηματίες Nat Friedman και Daniel Gross, με τη συμμετοχή της Sequoia Capital μεταξύ άλλων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εταιρεία… ηλικίας μόλις δύο ετών δεν αποκάλυψε την αποτίμηση, αλλά η πηγή είπε ότι ο γύρος την εκτίμησε στα 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας την «μονόκερο», δηλαδή αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Αυτό σηματοδοτεί ένα άλμα από την αποτίμηση των 100 εκατομμυρίων δολαρίων στην προηγούμενη χρηματοδότησή της γύρω στο 2023, σύμφωνα με όσα έδειξαν στοιχεία από το PitchBook, που αντανακλούν τις προσδοκίες για ένα κύμα υιοθέτησης της AI παραγωγής φωνής από διαφορετικού επιπέδου επιχειρήσεις.

Με έδρα το Λονδίνο, η ElevenLabs έχει αναπτύξει μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης και AI εργαλεία για τη δημιουργία φωνών με διαφορετικές γλώσσες, προφορές και συναισθήματα.

Απασχολεί περίπου 40 εργαζόμενους, που δουλεύουν εξ αποστάσεως σε όλο τον κόσμο και σχεδιάζει να τους αυξήσει σε 100 μέχρι το τέλος του έτους, δήλωσε στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλός της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: