UBS: Ξεπέρασε τις προσδοκίες για τα έσοδα – Πρόγραμμα επαναγοράς 1 δισ. δολαρίων

UBS: Ξεπέρασε τις προσδοκίες για τα έσοδα – Πρόγραμμα επαναγοράς 1 δισ. δολαρίων
Credit Suisse logo displayed on mobile with UBS seen in the background. On 19 March 2023 in Brussels, Belgium. (Photo illustration by Jonathan Raa/NurPhoto) (Photo by Jonathan Raa / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
«Χάρη στις εξαιρετικές προσπάθειες των συναδέλφων μας, σταθεροποιήσαμε το franchise και έχουμε σημειώσει τεράστια πρόοδο στην ενσωμάτωση», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της UBS, Sergio Ermotti.

Ξεπέρασε τις προσδοκίες για τα έσοδα ο ελβετικός τραπεζικός γίγαντας UBS, ενώ ανακοίνωσε πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους 1 δισ. δολ. Ειδικότερα, ο όμιλος σημείωσε καθαρή ζημία αποδιδόμενη στους μετόχους ύψους 279 εκατομμυρίων δολαρίων για το τρίμηνο χρήσης, λόγω του κόστους ενσωμάτωσης της Credit Suisse. Ωστόσο, οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της LSEG περίμεναν ευρύτερη καθαρή ζημιά ύψους 372 εκατομμυρίων δολαρίων. Περαιτέρω, η UBS σχεδιάζει να προτείνει μέρισμα 0,70 δολ. ανά μετοχή, αυξημένο κατά 27% από έτος σε έτος. 

Σε ό,τι αφορά τα συνολικά έσοδα του ομίλου, ήταν 10,86 δισ. δολάρια, από 11,7 δισ. δολάρια το τρίτο τρίμηνο, ο δείκτης CET1 ήταν 14,5% έναντι 14,4% το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ τ καθαρά νέα περιουσιακά στοιχεία στη ναυαρχίδα Global Wealth Management ανήλθαν σε 77 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι νέες καταθέσεις στο GWM και το τμήμα προσωπικής και εταιρικής τραπεζικής ανήλθαν επίσης σε 77 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ για το τέταρτο τρίμηνο, τα καθαρά νέα περιουσιακά στοιχεία της GWM ήταν 21,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το τρίτο τρίμηνο, η UBS είχε καταγράψει μεγαλύτερη του αναμενομένου καθαρή ζημία που αποδίδεται στους μετόχους της τάξης των 785 εκατομμυρίων δολαρίων, η οποία συνυπολογίστηκε σε 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε δαπάνες που σχετίζονται με την ενσωμάτωση της έκπτωτης ανταγωνιστικής Credit Suisse.

Μετά την έκθεση τρίτου τριμήνου, η αγορά επέλεξε να επικεντρωθεί στα ισχυρά υποκείμενα λειτουργικά κέρδη προ φόρων της τράπεζας, τα οποία ήταν πολύ πάνω από τις προσδοκίες. Για το τέταρτο τρίμηνο, αυτά ανήλθαν στα 592 εκατομμύρια δολάρια.

Η UBS ανέφερε επίσης ταχύτερη του αναμενομένου επιστροφή των εισροών πελατών στην επιχείρηση διαχείρισης περιουσίας της Credit Suisse. Πάντως, η  ενσωμάτωση του χτυπημένου αντιπάλου της συνεχίζεται, με την UBS να ξεκινά μια διαδικασία περικοπής περίπου 3.000 θέσεων εργασίας στο πλαίσιο της ευρύτερης αναδιάρθρωσης.

«Χάρη στις εξαιρετικές προσπάθειες των συναδέλφων μας, σταθεροποιήσαμε το franchise και έχουμε σημειώσει τεράστια πρόοδο στην ενσωμάτωση», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της UBS, Sergio Ermotti.

«Επιπλέον, οι πελάτες μας μας εμπιστεύτηκαν 77 δισεκατομμύρια δολάρια καθαρών νέων περιουσιακών στοιχείων από την εξαγορά και βασίστηκαν στις συμβουλές μας σε ένα προκλητικό γεωπολιτικό και μακροοικονομικό περιβάλλον».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: