Gov.gr Wallet: Πώς βγαίνει η φωτοτυπία για την ταυτότητα – Η απλή διαδικασία

Gov.gr Wallet: Πώς βγαίνει η φωτοτυπία για την ταυτότητα – Η απλή διαδικασία
(Ξένη Δημοσίευση) Στιγμιότυπο από την παρουσίαση της εφαρμογής Gov.gr Wallet, μέσω της οποίας οι πολίτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα νέα ψηφιακά αντίγραφα ταυτότητας και διπλώματος οδήγησης, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Αθήνα, Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η νέα υπηρεσία, μέσω της οποίας εκδίδεται ψηφιακό αντίγραφο σε αρχείο PDF.

«Λύνονται» τα χέρια των πολιτών με τη νέα υπηρεσία, μέσω του Gov.gr Wallet. Πλέον τους δίνεται η δυνατότητα να βγάζουν ψηφιακό αντίγραφο της ταυτότητας σε μορφή PDF για οποιοδήποτε νόμιμη χρήση.

Πρόκειται για μία διαδικασία απλή, η οποία δεν απαιτεί ειδικές γνώσεις.

Ο χρήστης απλά χρειάζεται να έχει εγκατεστημένη την τελευταία έκδοση του Gov.gr Wallet στο κινητό του και αν όχι να προβεί στην ενημέρωσή της.

Η ενημέρωση κυκλοφόρησε στις 5 Φεβρουαρίου σε Play Store (Android) και σε Apple Store (iOS) και δίνει τη δυνατότητα έκδοσης ψηφιακού αντιγράφου σε αρχείο PDF.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Gov.gr Wallet: Τα βήματα

Τα βήματα που καλείται ο χρήστης να κάνει είναι να ανοίξει την εφαρμογή και πάνω δεξιά να πατήσει το πεδίο αντίγραφο.

Μόλις γίνει η επιλογή το αρχείο θα κατέβει και θα αποθηκευτεί στο κινητό τηλέφωνο.

Το αντίγραφο ψηφιακής ταυτότητας είναι ένα έγγραφο που περιλαμβάνει τα ίδια στοιχεία με αυτά που υπάρχουν στο Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας (Δ.Α.Τ.). Περιλαμβάνει έναν μοναδικό αναγνωριστικό αριθμό επαλήθευσης σε αλφαριθμητική μορφή και σε μορφή κωδικού QR, έχει ισχύ φωτοαντιγράφου των στοιχείων του Δ.Α.Τ. και μπορεί να χρησιμοποιηθεί όπου απαιτείται φωτοτυπία του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: