Έλον Μασκ: Η τεχνητή νοημοσύνη θα ξεπεράσει σε εξυπνάδα όλη την ανθρωπότητα μέχρι το 2029

Έλον Μασκ: Η τεχνητή νοημοσύνη θα ξεπεράσει σε εξυπνάδα όλη την ανθρωπότητα μέχρι το 2029
Photo: pixabay.com
«Η τεχνητή νοημοσύνη θα είναι πιθανώς εξυπνότερη από οποιονδήποτε άνθρωπο το επόμενο έτος» είπε ο Μασκ.

Την άποψη πως η τεχνητή νοημοσύνη θα έχει γίνει περισσότερο έξυπνη από το σύνολο της ανθρωπότητας μέχρι το 2029 εξέφρασε ο Έλον Μασκ, όπως μετέδωσε την Πέμπτη το Fox Business.

Ο Μασκ σχολίασε αναφορα στο podcast του Τζο Ρόγκαν, στο οποίο εκφράστηκε η άποψη πως η τεχνητή νοημοσύνη θα φτάσει σε ανθρώπινο επίπεδο νοημοσύνης μέχρι το 2029.

Με ανάρτηση του στο X (πρώην Twitter), ο Μασκ υποστήριξε πως το χρονοδιάγραμμα θα είναι πολύ μικρότερο.

«Η τεχνητή νοημοσύνη θα είναι πιθανώς εξυπνότερη από οποιονδήποτε άνθρωπο το επόμενο έτος. Μέχρι το 2029, η τεχνητή νοημοσύνη θα είναι πιθανώς εξυπνότερη από όλους τους ανθρώπους μαζί».

Ο Μασκ έχει εκφράσει ευθέως τις ανησυχίες του σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη και τους κινδύνους που συνδέονται με αυτήν, ζητώντας συχνά περισσότερη ρύθμιση της ισχυρής τεχνολογίας.

Έχει εκφράσει τον φόβο ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να οδηγήσει σε «πολιτισμική καταστροφή» αν δεν αντιμετωπιστεί σωστά.

«Ακόμα και αν πείτε ότι η τεχνητή νοημοσύνη δεν έχει εξουσία, είναι πολύ πιθανό οι άνθρωποι να χρησιμοποιήσουν την τεχνητή νοημοσύνη ως εργαλείο στις εκλογές. Και τότε, ξέρετε, αν η τεχνητή νοημοσύνη είναι αρκετά έξυπνη, χρησιμοποιούν αυτοί το εργαλείο ή το εργαλείο χρησιμοποιεί αυτούς; Οπότε νομίζω ότι τα πράγματα γίνονται περίεργα, και γίνονται περίεργα γρήγορα» είχε πει ο Μασκ σε συνέντευξη στο Fox News στο παρελθόν.

«Αυτό που συμβαίνει είναι ότι εκπαιδεύουν την τεχνητή νοημοσύνη να λέει ψέματα. Αυτό είναι κακό. Η τεχνητή νοημοσύνη είναι πιο επικίνδυνη από, ας πούμε, τον κακό σχεδιασμό αεροσκαφών ή τη συντήρηση της παραγωγής ή την κακή παραγωγή αυτοκινήτων. Με την έννοια ότι έχει τη δυνατότητα, όσο μικρή κι αν θεωρεί κανείς αυτή την πιθανότητα, αλλά δεν είναι τετριμμένη, έχει τη δυνατότητα καταστροφής του πολιτισμού» είχε πρόσθεσει ο επικεφαλής των X, Tesla και Space X.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: