Η Tesla «έφαγε» τις τιμές πώλησης αυτοκινήτων στις ΗΠΑ κατά 2.000 δολάρια

Η Tesla «έφαγε» τις τιμές πώλησης αυτοκινήτων στις ΗΠΑ κατά 2.000 δολάρια
12 November 2021, Lower Saxony, Hanover: Cars drive past a dealership of the electric car manufacturer Tesla (long shutter speed shot). Tesla's stock has gained about 50 percent since the beginning of the year. Tesla is now worth more than a trillion dollars on the stock market. Photo: Julian Stratenschulte/dpa (Photo by JULIAN STRATENSCHULTE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Photo: AFP
Αφού οι παραδόσεις του πρώτου τριμήνου της εταιρείας του Έλον Μασκ έπεσαν έξω από τις προσδοκίες της αγοράς.

Η Tesla μείωσε τις τιμές των οχημάτων Model Y, Model X και Model S στις ΗΠΑ κατά 2.000 δολάρια το καθένα την Παρασκευή, λίγες ημέρες αφότου οι παραδόσεις του πρώτου τριμήνου της πολυτιμότερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο έπεσαν έξω από τις προσδοκίες της αγοράς.

Η κατασκευάστρια εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων (EV) του Έλον Μασκ μείωσε τις τιμές της βασικής έκδοσης του Model Y στα 42.990 δολάρια, ενώ οι εκδόσεις μεγάλης εμβέλειας και επιδόσεων τιμώνται πλέον στα 47.990 και 51.490 δολάρια αντίστοιχα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.

Η βασική έκδοση του Model S κοστίζει πλέον 72.990 δολάρια και η καρό παραλλαγή του 87.990 δολάρια. Η βασική έκδοση του Model X κοστίζει τώρα 77.990 δολάρια και η καρό παραλλαγή του κοστίζει 92.900 δολάρια.

Η Tesla North America δήλωσε επίσης σε μια ανάρτηση στο X ότι θα τερματίσει τα οφέλη του προγράμματος παραπομπής σε όλες τις αγορές μετά τις 30 Απριλίου. Το πρόγραμμα παραπομπής επιτρέπει στους αγοραστές να λαμβάνουν επιπλέον κίνητρα μέσω παραπομπών από υφιστάμενους πελάτες, μια στρατηγική που χρησιμοποιείται από καιρό από τις παραδοσιακές αυτοκινητοβιομηχανίες για την ενίσχυση των πωλήσεων.

Ο Μασκ ανέβαλε ένα προγραμματισμένο ταξίδι στην Ινδία, όπου επρόκειτο να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι και να ανακοινώσει σχέδια για την είσοδό του στην αγορά της Νότιας Ασίας, ανέφερε το Σάββατο το Reuters.

Τη Δευτέρα το Reuters ανέφερε, επικαλούμενο εσωτερικό σημείωμα, ότι η κατασκευάστρια εταιρεία EV απολύει πάνω από το 10% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της.

Νωρίτερα αυτό το μήνα το Reuters ανέφερε ότι η κατασκευάστρια EV είχε ακυρώσει ένα φθηνό αυτοκίνητο που είχε υποσχεθεί εδώ και καιρό, το οποίο αναμενόταν να κοστίζει 25.000 δολάρια και στο οποίο οι επενδυτές υπολόγιζαν ότι θα οδηγούσε σε ανάπτυξη της μαζικής αγοράς.

Η εταιρεία ανέφερε αυτό το μήνα ότι οι παγκόσμιες παραδόσεις οχημάτων της το πρώτο τρίμηνο μειώθηκαν για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια, καθώς οι μειώσεις τιμών δεν κατάφεραν να αναζωπυρώσουν τη ζήτηση.

Η Tesla πρόκειται να ανακοινώσει τα κέρδη του πρώτου τριμήνου την Τρίτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com