Η CVC «βλέπει» κεφαλαιοποίηση 15 δισ. ευρώ με την IPO στο Άμστερνταμ

Η CVC «βλέπει» κεφαλαιοποίηση 15 δισ. ευρώ με την IPO στο Άμστερνταμ
Zoom effect on a broker looking at his screens at Frankfurt's stock exchange on September 15, 2008, as the German stock exchange went down 4.6 percent in the afternoon in the wake of US investment banking giant Lehman Brothers filing for bankruptcy. AFP PHOTO DDP/ THOMAS LOHNES GERMANY OUT (Photo by THOMAS LOHNES / DDP / ddp images via AFP) Photo: AFP
Η Ευρώπη έχει δει μια σειρά από εταιρείες να μπαίνουν στο χρηματιστήριο, εκμεταλλευόμενες τις υψηλές τιμές των μετοχών.

Η CVC Capital Partners στοχεύει σε κεφαλαιοποίηση της αγοράς έως και 15 δισεκατομμύρια ευρώ κατά την αρχική δημόσια προσφορά (IPO), δήλωσε τη Δευτέρα ο όμιλος ιδιωτικών κεφαλαίων.

Η εταιρεία θα προσφέρει μετοχές σε ένα εύρος τιμών μεταξύ 13 και 15 ευρώ, ενώ η διαπραγμάτευση στο Euronext του Άμστερνταμ αναμένεται να ξεκινήσει στις 26 Απριλίου.

Υποθέτοντας ότι οι μετοχές θα τιμολογηθούν στη μέση τιμή, η CVC και οι μέτοχοί της θα συγκεντρώσουν έσοδα έως 1,8 δισ. ευρώ μέσω της πώλησης νέων και υφιστάμενων μετοχών, σύμφωνα με το φύλλο όρων της συμφωνίας που είδε το Reuters.

Οι τράπεζες που ενεργούν για τη συμφωνία δήλωσαν το πρωί της Δευτέρας ότι τα βιβλία για την ΑΜΚ είχαν υπερκαλυφθεί πολλές φορές από τους επενδυτές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η CVC επεδίωκε να πραγματοποιήσει δημόσια εγγραφή εδώ και αρκετό καιρό, αλλά ματαίωσε μια προηγούμενη προσπάθεια τον Νοέμβριο λόγω δυσμενών συνθηκών στην αγορά.

Έκτοτε, η Ευρώπη έχει δει μια σειρά από εταιρείες να μπαίνουν στο χρηματιστήριο, εκμεταλλευόμενες τις υψηλές τιμές των μετοχών και τη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος.

Ο ισπανικός όμιλος ομορφιάς Puig επιχειρεί επί του παρόντος δημόσια εγγραφή στην εγχώρια αγορά του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com