Η εφαρμογή εκμάθησης γλωσσών Duolingo θέλει να προσφέρει μαθήματα μουσικής και μαθηματικών

Η εφαρμογή εκμάθησης γλωσσών Duolingo θέλει να προσφέρει μαθήματα μουσικής και μαθηματικών
Photo: pixabay.com
Το Duolingo διδάσκει επίσης καθημερινές μαθηματικές δεξιότητες, όπως ο τρόπος υπολογισμού των φιλοδωρημάτων και των ωρομισθίων

Της Emma Burleigh

Σε δεκάδες εκατομμύρια χρήστες, εφαρμογές εκμάθησης γλωσσών όπως το Duolingo έχουν δώσει την ευκαιρία να φρεσκάρουν τα γαλλικά τους ή να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στα κινέζικα. Η γλωσσική πλατφόρμα, η οποία ξεκίνησε το 2011 με έξι γλώσσες (αγγλικά, ισπανικά, γαλλικά, γερμανικά, πορτογαλικά και ιταλικά), έκτοτε επεκτάθηκε συμπεριλαμβάνοντας 43 γλώσσες και προσθέτοντας νέες δεξιότητες για τους μαθητές.

Στα τέλη του περασμένου έτους, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα φέρει μαθήματα μαθηματικών και μουσικής στην εφαρμογή. Οι χρήστες μπορούν να μάθουν μουσικές έννοιες όπως το μέτρο και ο ρυθμός και να αναπτύξουν σχετικές δεξιότητες ανάγνωσης μουσικού κειμένου. Το Duolingo διδάσκει επίσης καθημερινές μαθηματικές δεξιότητες, όπως ο τρόπος υπολογισμού των φιλοδωρημάτων και των ωρομισθίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η συγκεκριμένη αλλαγή στις προσφορές υπηρεσιών μάθησης μπορεί να φαίνεται σαν μια περίεργη κίνηση. Για την ακρίβεια, ο CTO και συνιδρυτής της Duolingo, Severin Hacker, είπε σε μια συνέντευξη στο Fortune Executive Exchange ότι η εταιρεία εξέτασε τα πάντα, από τη συγγραφή κώδικα μέχρι την ιστορία και τη γεωγραφία, όταν επεξεργαζόταν τις ιδέες επέκτασης. Τελικά, η ηγεσία της επέλεξε να στραφεί στα μαθηματικά και τη μουσική, πιστεύοντας ότι συνδυάζονται καλά με την υπάρχουσα μορφή εκμάθησης της πλατφόρμας.

«Ο τρόπος που μαθαίνετε γλώσσες στο Duolingo προσφέρεται καλά για αυτά τα δύο αντικείμενα. Μπορείτε να τα μάθετε στο τηλέφωνο», είπε ο Hacker. «Τα μαθαίνετε εν κινήσει. Βεβαίως έχουμε και διδασκαλία, αλλά κυρίως μαθαίνουμε κάνοντας».

Ένα μεγάλο μέρος αυτού του εκπαιδευτικού μοντέλου, που χρησιμοποιείται από σχεδόν 98 εκατομμύρια ανθρώπους μηνιαίως, ενισχύεται από τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης από την εταιρεία. Η εφαρμογή έχει ένα νέο συνδρομητικό πακέτο που χρησιμοποιεί παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη για συνομιλίες με ρόλους, προσφέρει πιο εμπεριστατωμένες εξηγήσεις στις απαντήσεις και προσαρμόζει τα μαθήματα γλώσσας ώστε να ταιριάζουν καλύτερα στις ανάγκες των χρηστών.

«Αν κοιτάξετε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε μαθηματικά, μουσική, γκολφ -δεν έχει σημασία τι- είναι με έναν δάσκαλο ένας-προς-έναν», είπε ο Hacker, αλλά επεσήμανε ότι οι εξατομικευμένες συνεδρίες είναι συχνά ακριβές και απρόσιτες – ζητήματα που πιστεύει ότι μπορεί να διορθώσει το Duolingo. «Η υπόσχεση της τεχνολογίας και της τεχνητής νοημοσύνης είναι ότι μπορείτε να φτάσετε σε αυτό το επίπεδο αποτελεσματικότητας αλλά στην πραγματικότητα να το κάνετε προσιτό σε όλους».

Ο Hacker προσέθεσε ότι υπάρχει ακόμη πολύ μεγαλύτερο περιθώριο για την αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης στην πλατφόρμα. «Βρισκόμαστε στο 1% αυτού που θα μπορούσαμε να πετύχουμε με αυτήν την εταιρεία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: Fortune