Σε ποια ευρωπαϊκή χώρα η Microsoft ετοιμάζει επένδυση ύψους 4 δισ. ευρώ για cloud και AI

Σε ποια ευρωπαϊκή χώρα η Microsoft ετοιμάζει επένδυση ύψους 4 δισ. ευρώ για cloud και AI
Photo: AFP
Ο κολοσσός ενισχύει την παρουσία του στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.

Η Microsoft προγραμματίζει να επενδύσει 4 δισ. ευρώ για τη δημιουργία υποδομών cloud και τεχνητής νοημοσύνης στη Γαλλία, ενισχύοντας την παρουσία της στον τομέα της τεχνολογίας της τεχνητής νοημοσύνης.

Η αμερικανική εταιρεία στοχεύει να εκπαιδεύσει ένα εκατομμύριο άτομα και να υποστηρίξει 2.500 startups έως το 2027 στη Γαλλία, σύμφωνα με ανακοίνωσή της. Επίσης, νωρίτερα φέτος, η Microsoft ανακοίνωσε μια συνεργασία και επένδυση 15 εκατ. ευρώ στην Mistral AI, μια παριζιάνικη startup που ανταγωνίζεται την OpenAI.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Γαλλία έχει δώσει έμφαση στην ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης, με εθνικά κεφάλαια και υποστήριξη από τοπικούς επιχειρηματίες για startups όπως η Mistral και η Kyutai, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός έρευνας για την τεχνητή νοημοσύνη – και οι δύο ιδρύθηκαν πέρυσι, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Η ανακοίνωση της Microsoft έγινε στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής του Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν με θέμα «Επιλέξτε τη Γαλλία», πρωτοβουλία που στοχεύει στην προσέλκυση ξένων επιχειρήσεων και στην ανάδειξη της Γαλλίας ως οικονομικού κέντρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσης, ο άλλος τεχνολογικός γίγαντας των ΗΠΑ, η Amazon, έχει δεσμευτεί να επενδύσει 1,2 δισ. ευρώ για υποδομές και πληροφορική, ενώ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα ανακοινωθούν συνολικά 56 έργα σε διάφορους τομείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: