Ο δισεκατομμυριούχος πρόεδρος της Μαρσέιγ θέλει να εξαγοράσει το TikTok στις ΗΠΑ

Ο δισεκατομμυριούχος πρόεδρος της Μαρσέιγ θέλει να εξαγοράσει το TikTok στις ΗΠΑ
ANKARA, TURKIYE - APRIL 20 : In this photo illustration, logo of Tiktok is displayed on mobile phone screen in front of flag of United States, in Ankara, Turkiye on April 20, 2023. Muhammed Selim Korkutata / Anadolu Agency (Photo by Muhammed Selim Korkutata / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Photo: AFP
Τα δεδομένα των χρηστών του TikTok στις ΗΠΑ «συλλέγονται και κλέβονται και αποστέλλονται στην Κίνα», υποστήριξε ο Φρανκ ΜακΚορτ.

Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Φρανκ ΜακΚορτ -πρόεδρος της γαλλικής Μαρσέιγ, μεταξύ άλλων- γνωστοποίησε την Τετάρτη πως θα υποβάλει προσφορά για την αγορά του TikTok της κινεζικής BytDance στις ΗΠΑ.

Μιλώντας στο Semafor, ο 70χρονος μεγιστάνας δήλωσε ότι θέλει να μετατρέψει την πλατφόρμα σε «μια νέα και καλύτερη εκδοχή του διαδικτύου όπου τα άτομα γίνονται σεβαστά και κατέχουν και ελέγχουν την ταυτότητά τους και τα δεδομένα τους».

Ο ΜακΚορτ παρατήρησε ότι παρόλο που το TikTok επιτρέπει σε 170 εκατομμύρια χρήστες στις ΗΠΑ να είναι δημιουργικοί, «δεν έχουν πραγματικά μερίδιο στην αξία που δημιουργείται και τα δεδομένα τους συλλέγονται και κλέβονται και αποστέλλονται στην Κίνα».

Ο ίδιος ίδρυσε την πρωτοβουλία τεχνολογίας και καινοτομίας Project Liberty και ενεργεί ως εκτελεστικός πρόεδρος της McCourt Global.

Με εκτιμώμενη αξία στα 100 δισ. δολάρια

Υπενθυμίζεται πως η ByteDance, μάχεται στο δικαστήριο κατά της νέας νομοθεσίας στις ΗΠΑ που θα την ανάγκαζε είτε να πουλήσει την εφαρμογή είτε να την κλείσει.

Αν χάσει στο δικαστήριο και επιλέξει την πώληση, το μεγάλο ερώτημα που πλανάται πάνω από οποιαδήποτε συμφωνία είναι αν θα περιλαμβάνει τον αλγόριθμο του TikTok, ο οποίος τροφοδοτεί τη μαγική του ικανότητα να σερβίρει στους χρήστες βίντεο που ταιριάζουν στα ενδιαφέροντά τους. Χωρίς αυτόν, το TikTok μπορεί να αξίζει πολύ λιγότερο για οποιονδήποτε αγοραστή.

Οι εκτιμήσεις για την τρέχουσα αξία της εταιρείας κυμαίνονται ευρέως γύρω από το όριο των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με αναφερόμενα έσοδα περίπου 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2023, σύμφωνα με το Semafor.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: