Ικανοποίηση Ερντογάν για τις επαφές με Μητσοτάκη: «Μοιράζεται τα ίδια συναισθήματα με εμάς»

Ικανοποίηση Ερντογάν για τις επαφές με Μητσοτάκη: «Μοιράζεται τα ίδια συναισθήματα με εμάς»
(Ξένη Δημοσίευση) Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan (Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν) (Δ) με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη (Α), ανταλλάσσουν χειραψία κατά τη διάρκεια των δηλώσεων μετά τη συνάντησή τους, στο Προεδρικό Μέγαρο στην Άγκυρα, τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2024. «Δεν μπορώ παρά να ξεκινήσω με τις ευχαριστίες μου για τη ζεστή φιλοξενία. Μια συνάντηση η οποία είναι η τέταρτη μέσα στους τελευταίους δέκα μήνες. Αποδεικνύει ότι μπορούμε να καθιερώσουμε την προσέγγιση αμοιβαίας κατανόησης όχι ως εξαίρεση, αλλά ως παραγωγική κανονικότητα που δεν αναιρείται από τις γνωστές διαφορές στις θέσεις μας», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως είναι θετική εξέλιξη σε μια εποχή δύσκολη για τη διεθνή ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή μας. «Αυτή η προσέγγιση έχει ήδη οδηγήσει σε χειροπιαστά αποτελέσματα με μεγάλο όφελος», συνέχισε και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην συμφωνία για την επίσημη ίδρυση επιχειρηματικού συμβουλίου. Είπε ότι είναι ένα από τα πολλά βήματα, ώστε να φτάσουμε στο στόχο να διπλασιάσουμε τις διμερείς μας συναλλαγές. «Και οι δύο λαοί μας όπως είχα δεσμευτεί α Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα που να μην μπορεί να επιλυθεί στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού και της κατανόησης», τονίζει ο Τούρκος πρόεδρος.

Στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και στην πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην ‘Αγκυρα αναφέρθηκε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τις καθιερωμένες δηλώσεις «προς το έθνος» μετά τη συνεδρίαση του τουρκικού Υπουργικού Συμβουλίου.

Αναλυτικά η δήλωση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν:

«Η επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ελλάδας κ. Μητσοτάκη στη χώρα μας ήταν η πιο πρόσφατη ένδειξη της βούλησής μας να ανοίξουμε μια νέα σελίδα στις σχέσεις μας.

»Είμαστε ικανοποιημένοι που οι επαφές μας με την Ελλάδα έχουν αυξηθεί στο πλαίσιο του δικαίου της γειτονίας, χωρίς την παρέμβαση τρίτων (σ.σ. μερών).

»Ασφαλώς και δεν πρόκειται να λύσουμε όλα τα προβλήματα με μερικές συναντήσεις. Ωστόσο δεν θα διστάσουμε να αναζητήσουμε πεδίο συμφωνίας σε θέματα κοινού συμφέροντος.

»Γνωρίζουμε ότι πρόκειται για μια διαδικασία που απαιτεί υπομονή και αντοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

»Βλέπουμε ότι ο κ. Μητσοτάκης μοιράζεται τα ίδια συναισθήματα με εμάς.

»Έχοντας επίγνωση των κινδύνων, με τη θέληση του Θεού, θα προχωρήσουμε τη διαδικασία αυτή με αποφασιστικότητα.

»Η απόσταση που έχουμε διανύσει σε σύντομο χρονικό διάστημα με την Ελλάδα θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα για άλλες χώρες της περιοχής μας.

»Η Τουρκία δεν αφήνει και δεν θα αφήσει στον αέρα κανένα χέρι που απλώνεται.

»Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα που να μην μπορεί να επιλυθεί στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού και της κατανόησης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: