Γέλεν: Απειλή για τις ΗΠΑ και την Ευρώπη η βιομηχανία της Κίνας

Γέλεν: Απειλή για τις ΗΠΑ και την Ευρώπη η βιομηχανία της Κίνας
epa06328202 US Chair of the Federal Reserve Janet Yellen attends the European Central Bank Communications Conference 'Communications challenges for policy effectiveness, accountability and reputation' in Frankfurt Main, Germany, 14 November 2017. EPA/ARMANDO BABANI Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η πλεονάζουσα βιομηχανική ικανότητα της Κίνας απειλεί τόσο τις αμερικανικές και ευρωπαϊκές επιχειρήσεις, τόνισε η Αμερικανίδα ΥΠΟΙΚ.

Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη πρέπει να απαντήσουν στις βιομηχανικές πολιτικές της Κίνας με «στρατηγικό και ενιαίο τρόπο» για να διατηρήσουν τη βιωσιμότητα των κατασκευαστών και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, υπογράμμισε την Τρίτη η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών, Τζάνετ Γέλεν.

Σε δηλώσεις της στη Φρανκφούρτη σχετικά με τη σημασία της αμερικανοευρωπαϊκής συμμαχίας, η Γέλεν είπε ότι η πλεονάζουσα βιομηχανική ικανότητα της Κίνας απειλεί τόσο τις αμερικανικές και ευρωπαϊκές επιχειρήσεις όσο και τη βιομηχανική ανάπτυξη των χωρών της αναδυόμενης αγοράς.

«Η βιομηχανική πολιτική της Κίνας μπορεί να φαίνεται απομακρυσμένη καθώς καθόμαστε εδώ σε αυτή την αίθουσα, αλλά αν δεν αντιδράσουμε στρατηγικά και ενωμένα, η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων τόσο στις χώρες μας όσο και σε όλο τον κόσμο μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο» τόνισε η Αμερικανίδα ΥΠΟΙΚ.

Τα σχόλιά της έρχονται μία εβδομάδα μετά την ανακοίνωση από την κυβέρνηση Μπάιντεν νέων απότομων δασμών στα κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα (EVs), τα ηλιακά προϊόντα, τους ημιαγωγούς, τα εξαρτήματα μπαταριών, τον χάλυβα και άλλες στρατηγικές βιομηχανίες.

Η Γέλεν υποστήριξε πως ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλες χώρες προβαίνουν σε παρόμοιες ενέργειες για να χρησιμοποιήσουν τις δικές τους αρχές για να διερευνήσουν πιθανές εμπορικές διορθωτικές κινήσεις για τα κινεζικά ηλεκτρικά ρεύματα και άλλα προϊόντα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com