Παρίσι: «Τσιμπάνε» τα εισιτήρια για τον Πύργο του Άιφελ – Κατά πόσο αυξάνονται

Παρίσι: «Τσιμπάνε» τα εισιτήρια για τον Πύργο του Άιφελ – Κατά πόσο αυξάνονται
Photo: pixabay.com
Το 2020, λιγότεροι από 1,6 εκατομμύρια επισκέπτες επισκέφθηκαν τον Πύργο του Άιφελ, σε σύγκριση με σχεδόν 6,2 εκατομμύρια επισκέπτες το προηγούμενο έτος.

Οι τιμές των εισιτηρίων για τον Πύργο του Άιφελ στο Παρίσι αυξάνονται κατά 20%, για να καλυφθούν τα έξοδα των ανακαινίσεων και οι απώλειες εσόδων από την πανδημία του κορωνοϊού.

Από τις 17 Ιουνίου, το εισιτήριο για ενήλικες, που περιλαμβάνει την χρήση του ανελκυστήρα έως την κορυφή του πύργου, θα κοστίζει 35,30 ευρώ, έναντι των 29,40 ευρώ που κοστίζει σήμερα, σύμφωνα με το CNN.

Το εισιτήριο για παιδιά ηλικίας 12 έως 14 ετών θα κοστίζει 17,70 ευρώ, ενώ για παιδιά ηλικίας 4 έως 11 ετών θα ανέρχεται σε 8,90 ευρώ.

Η αύξηση των τιμών οφείλεται εν μέρει στη σημαντική απώλεια εσόδων κατά την πανδημία του κορωνοϊού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το 2020, λιγότεροι από 1,6 εκατομμύρια επισκέπτες επισκέφθηκαν τον Πύργο του Άιφελ, σε σύγκριση με σχεδόν 6,2 εκατομμύρια επισκέπτες το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με την εταιρεία λειτουργίας του μνημείου Sociéte d’Exploitation de la tour Eiffel (SETE). Το 2021, ο αριθμός των επισκεπτών ήταν κάτω από 2,1 εκατομμύρια.

Και τις δύο χρονιές, το λειτουργικό κόστος του πύργου ήταν περίπου τριπλάσιο από τα συνολικά έσοδα.

Επιπλέον, η εταιρεία λειτουργίας πρέπει να καλύψει τα έξοδα των ανακαινίσεων. Συγκεκριμένα, προγραμματίζονται εργασίες βαφής μέχρι το 2027, καθώς και εργασίες στους ανελκυστήρες, οι οποίες θα οδηγήσουν στο κλείσιμό τους κατά διαστήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: