Για «ντελίριο ακροδεξιάς μισαλλοδοξίας» του πρωθυπουργού κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ

Για «ντελίριο ακροδεξιάς μισαλλοδοξίας» του πρωθυπουργού κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ

Απάντηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα όσα είπε στην ομιλία του νωρίτερα ο Αντώνης Σαμαράς - Πρόταση Δραγασάκη για απόσυρση του χρέους από τις αγορές.

«Αντί να αναλύσει τους άξονες της στρατηγικής του κόμματός του, κατέφυγε σε ένα ντελίριο ακροδεξιάς μισαλλοδοξίας και κενολογίας ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ».

Αυτή ήταν η επίσημη απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στα όσα είπε νωρίτερα στην εκδήλωση για την επέτειο των 40 χρόνων από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, προσθέτοντας ότι μετέτρεψε την εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ίδρυση της ΝΔ σε μνημόσυνο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Σαμαράς, για αυτό το λόγο, για ακόμα μια φορά, δεν μας διαφώτισε για τον περίφημο «οδικό άξονα» απεμπλοκής από το μνημόνιο. Ως εκ τούτου θέτει τα ακόλουθα ερωτήματα στον πρωθυπουργό: «Θα καταργήσει τους 462 εφαρμοστικούς μνημονιακούς νόμους, τις 25 Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και τα εκατοντάδες ΠΔ και υπουργικές αποφάσεις που υλοποιούν το μνημόνιο; Για ποιά έξοδο από την κρίση και για ποιά ανάκαμψη έχει το θράσος να μιλά ο κ. Σαμαράς προσπαθώντας να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό;».

Απόσυρση του χρέους από τις αγορές προτείνει ο Γ. Δραγασάκης
«Αντί για ‘κούρεμα’, μπορεί να υπάρξει απόσυρση του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, δηλαδή ένα μέρος του χρέους να αποσυρθεί από τις αγορές ή τους φορείς που το κατέχουν σήμερα και να κρατηθεί ‘παγωμένο’ στα πλαίσια της ΕΚΤ», δηλώνει στην εφημερίδα Realnews ο Γιάννης Δραγασάκης, επικαλούμενος προτάσεις οικονομολόγων και επιστημονικών ιδρυμάτων ενώ επανέφερε την πρόταση για σύγκληση πανευρωπαϊκής διάσκεψης για το χρέος.

Πάντως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος του οικονομικού προγράμματος του κόμματος κατηγορεί την κυβέρνηση για κινδυνολογία εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει πως «έχει πέσει στο κενό και εάν επιμείνουν, ο λαός θα τους απομονώσει ακόμη περισσότερο».