Η ΕΕ έβαλε τέλος στο Big Mac με κοτόπουλο των McDonald’s – Η νίκη της ιρλανδικής Supermac

Η ΕΕ έβαλε τέλος στο Big Mac με κοτόπουλο των McDonald’s – Η νίκη της ιρλανδικής Supermac
Photo: AFP
Η McDonald's χάνει το σήμα της ΕΕ του Big Mac όσον αφορά τα προϊόντα πουλερικών.

Η αμερικανική αλυσίδα McDonald’s δεν έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί τον όρο «Big Mac» για προϊόντα πουλερικών, αφού δεν τον χρησιμοποίησε για αυτά επί πέντε συναπτά έτη, δήλωσε την Τετάρτη το δεύτερο ανώτατο δικαστήριο της Ευρώπης.

Η απόφαση του Γενικού Δικαστηρίου με έδρα το Λουξεμβούργο επικεντρώθηκε στην προσπάθεια της Supermac’s το 2017 να ανακαλέσει τη χρήση του ονόματος Big Mac από τη McDonald’s, το οποίο η αμερικανική εταιρεία είχε κατοχυρώσει το 1996 για προϊόντα κρέατος και πουλερικών και υπηρεσίες που παρέχονται σε εστιατόρια.

Το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO) απέρριψε την αίτηση ανάκλησης της Supermac και επιβεβαίωσε τη χρήση του όρου από τη McDonald’s για σάντουιτς με κρέας και κοτόπουλο, γεγονός που ώθησε την ιρλανδική εταιρεία Supermac να προσβάλει την απόφαση.

Η Supermac’s, το οποίο άνοιξε τα πρώτα της εστιατόρια στο Galway το 1978, πουλάει μπιφτέκια με μοσχάρι και κοτόπουλο, καθώς και τηγανητές κοτομπουκιές και σάντουιτς.

Το Γενικό Δικαστήριο απέρριψε τα επιχειρήματα της McDonald’s και ακύρωσε και τροποποίησε εν μέρει την απόφαση του EUIPO.

«Η McDonald’s χάνει το σήμα της ΕΕ του Big Mac όσον αφορά τα προϊόντα πουλερικών. Η McDonald’s δεν απέδειξε τη γνήσια χρήση εντός συνεχούς περιόδου πέντε ετών στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε σχέση με ορισμένα προϊόντα και υπηρεσίες», αποφάνθηκαν οι δικαστές.

Η απόφαση μπορεί να προσβληθεί στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το ανώτατο ευρωπαϊκό δικαστήριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com