Kantar: Τα 100 ισχυρότερα brand στον κόσμο – Η Apple ξεπέρασε για πρώτη φορά το 1 τρισ. δολάρια

Kantar: Τα 100 ισχυρότερα brand στον κόσμο – Η Apple ξεπέρασε για πρώτη φορά το 1 τρισ. δολάρια
The New York Apple Store on February 2, 2024, during the product-launch of the Vision Pro headset. The Vision Pro, the tech giant's $3,499 headset, is its first major release since the Apple Watch nine years ago. (Photo by ANGELA WEISS / AFP) Photo: AFP
«Πατώντας» στο κύμα ενθουσιασμού για την τεχνητή νοημοσύνη, η Nvidia μπήκε για πρώτη φορά στις 10 πιο πολύτιμες μάρκες στον κόσμο.

Η Apple έγινε το 2024 η πρώτη εταιρεία της οποίας το brand ξεπέρασε σε αξία το 1 τρισ. δολάρια, παρουσιάζοντας άνοδο 15% σε σχέση με το 2023.

Όπως ανακοινώθηκε την Τετάρτη στην παγκόσμια κατάταξη BrandZ της Kantar, η Apple παρέμεινε το πολυτιμότερο brand στον κόσμο για 3η συνεχόμενη χρονιά, ακολουθούμενη από την Google της Alphabet με 753 δισ. δολάρια και την Microsoft με 713 δισ. δολάρια.

«Πατώντας» στο κύμα ενθουσιασμού για την τεχνητή νοημοσύνη και την έκρηξη της ζήτησης τσιπ, η Nvidia μπήκε για πρώτη φορά στη λίστα της Kantar με τις 10 πιο πολύτιμες μάρκες στον κόσμο.

Η αξία του εμπορικού της σήματος σχεδόν τριπλασιάστηκε σε πάνω από 200 δισεκατομμύρια δολάρια σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, καθιστώντας τη Nvidia το έκτο πιο πολύτιμο εμπορικό σήμα, ανέφερε η εταιρεία συμβούλων.

«Αυτό που πραγματικά ξεχωρίζει την Nvidia είναι η πίστη που έχουν τόσο οι ιδιώτες όσο και οι θεσμικοί επενδυτές στην κεντρική θέση της εταιρείας στις μεγαλύτερες ανατρεπτικές αφηγήσεις στην τεχνολογία – καινοτομίες όπως η γενεσιουργός τεχνητή νοημοσύνη, η αυτόνομη κινητικότητα και η χωρική υπολογιστική» σημειώνει η Kantar.

Η εταιρεία συμβούλων δήλωσε ότι η έρευνά της κάλυψε πάνω από 4,3 εκατομμύρια συνεντεύξεις καταναλωτών σε 532 κατηγορίες και 21.000 διαφορετικές μάρκες σε 54 αγορές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: