Τσέτη στη ΓΣ ΣΕΒ: Υποβιβάσαμε την αξία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων
- 18/06/2024, 12:46
- SHARE
Για «επιλεκτικές προτιμήσεις επί σειρά δεκαετιών» οι οποίες «υποβιβάζουν την αξία και την δυναμική των μικρομεσαίων επιχειρήσεων», έκανε λόγο η Ιουλία Τσέτη, πρόεδρος ΟΦΕΤ και υποψήφια πρόεδρος του ΣΕΒ, κατά την ομιλία της στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου.
«Δεν δώσαμε τον λόγο, τον χώρο και τον χρόνο στις καθημερινές και βαθύτερες ανάγκες των εταιρειών μελών μας της Αττικής και της περιφέρειας, που δεν αποτελούσαν τον στενό πυρήνα του ΣΕΒ», τόνισε και πρόσθεσε: «Κλείσαμε τα μάτια στο μείζον θέμα των ΒΙΠΕ αφήνοντας να λειτουργούν παράνομα πρακτικές μονοπωλίου, την στιγμή που Συνάδελφοί μας προσπαθούν να βρουν τρόπο για την επιβίωσή τους. Η εξωστρέφεια για όλους, δεν ήταν προτεραιότητα όταν αφήναμε εκτός επιχειρηματικών αποστολών, πολλές μικρότερες επιχειρήσεις. Δεν αξιοποιήσαμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό που τόσο προωθούμε, αλλά μείναμε κλεισμένοι σε παλαιού τύπου ολιγομελείς συνεδριάσεις. Καταφέραμε να είμαστε ένας ΣΕΒ «από τους μεγάλους για τους μεγάλους», υποβιβάζοντας την αξία και την δυναμική των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που μας πλησίαζαν για βοήθεια, αλλά έμειναν, εν πολλοίς, αναξιοποίητες και στο περιθώριο».
Με αφορμή την υποψηφιότητά της στις σημερινές εκλογές, η Ιουλία Τσέτη αναρωτήθηκε γιατί στα 117 χρόνια ιστορίας του ΣΕΒ «δεν είχαμε εκλογές;» και συνέχισε: «Ποιοι πραγματικά ήταν οι λόγοι που επικρατούσε ένα καθεστώς προειλημμένων αποφάσεων από το Διοικητικό Συμβούλιο, οι οποίες απλώς επικυρώνονταν τυπικά από την Γενική Συνέλευση; Και γιατί όσοι είμαστε περισσότερα χρόνια Μέλη του Συνδέσμου, δεν κάναμε κάτι για να το αλλάξουμε νωρίτερα αυτό;».
Μιλώντας για την υποψηφιότητά της, η Ιουλία Τσέτη σημείωσε ότι δεν υπήρξε προσωπικό συμφέρον στην απόφασή της να συμμετάσχει στην εκλογική διαδικασία, ούτε κάποιο όφελος. «Κίνητρό μου δεν υπήρξε ποτέ το προσωπικό μου συμφέρον. Οι όποιες διεκδικήσεις έχω κάνει με τα θεσμικά όργανα και τους αρμόδιους φορείς, είναι για το σύνολο του κλάδου μου», σημείωσε.
Καταθέτοντας τις προτάσεις της για το μέλλον του ΣΕΒ, της ελληνικής επιχειρηματικότητας και της βιομηχανίας στη χώρα μας, η Ιουλία Τσέτη πρότεινε τα εξής:
- επανίδρυση του Υπουργείου Βιομηχανίας & Ενέργειας,
- ενεργοποίηση εκ νέου, του Γραφείου των Βρυξελλών προκειμένου να αποτελέσει ζωντανό κόμβο διασύνδεσης και σύγκλισης με την Ευρώπη,
- δημιουργία χρηματοδοτικών εργαλείων μέσα στον ΣΕΒ σε συνεργασία με τις τράπεζες,
- καθιέρωση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας,
«Θέλω να είμαι η Πρόεδρος την οποία εμπιστεύεστε και μπορείτε να μιλάτε ανά πάσα στιγμή. Η Πρόεδρος που εμπιστεύεστε γιατί αγαπάει τη χώρα μας και το αποδεικνύει μέσα από τις διαρκείς της επενδύσεις. Παρά, το ότι έχει εμπειρία στις διεθνείς αγορές, – δραστηριοποιείται εδώ. Παραμένει εδώ, φορολογείται εδώ. Η Πρόεδρος που εμπιστεύεστε, γιατί φέρνει στον ΣΕΒ νέα πνοή και την συμπερίληψη στην πράξη», κατέληξε η Ιουλία Τσέτη στην ομιλία της.