Γαλλία: Το Νέο Λαϊκό Μέτωπο υπόσχεται 200 δισ. ευρώ εάν κερδίσει στις βουλευτικές εκλογές

Γαλλία: Το Νέο Λαϊκό Μέτωπο υπόσχεται 200 δισ. ευρώ εάν κερδίσει στις βουλευτικές εκλογές
Photo: pixabay.com
Επιδιώκει να ανατρέψει τις μεταρρυθμίσεις του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στα εργασιακά και το συνταξιοδοτικό.

Το Νέο Λαϊκό Μέτωπο της Γαλλίας σχεδιάζει δημόσιες δαπάνες ύψους 200 δισεκατομμυρίων ευρώ για τις προτεραιότητές της τα επόμενα πέντε χρόνια, εάν κερδίσει τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές, καθώς επιδιώκει να ανατρέψει τις μεταρρυθμίσεις του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στα εργασιακά και το συνταξιοδοτικό και να ενισχύσει την ανάπτυξη.

Ο Ζαν-Λικ Μελενσόν, του οποίου το ακροαριστερό κόμμα «Ανυπότακτη Γαλλία» συμμετέχει στον συνασπισμό, απομάκρυνε τις όποιες ανησυχίες για τις επιπλέον δαπάνες, λέγοντας ότι αναμένει ότι το κράτος θα έχει έσοδα 230 δισεκατομμυρίων ευρώ κατά την ίδια περίοδο χάρη στην «τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας».

«Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, το πρόγραμμα της Αριστεράς εξισώνεται με την καταστροφή της χώρας. Οι κοινωνικές δαπάνες δημιουργούν ευημερία, η οποία επιτρέπει την κατανάλωση, η οποία παράγει θέσεις εργασίας και φορολογικά έσοδα» δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Figaro.

Το κόμμα του Μελανσόν, οι Πράσινοι, οι Σοσιαλιστές και οι Κομμουνιστές συγκρότησαν μια ευρεία αριστερή συμμαχία με την ονομασία Νέο Λαϊκό Μέτωπο για να αναμετρηθούν με τον ακροδεξιό Εθνικό Συναγερμό της Μαρίν Λεπέν, αφού ο Μακρόν προκήρυξε πρόωρες εκλογές.

Η ομάδα του Μελανσόν βρίσκεται πίσω από το κόμμα της Λεπέν στις δημοσκοπήσεις για την πρόθεση ψήφου, λιγότερο από 10 ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές δύο γύρων.

Ο συνασπισμός έχει δηλώσει ότι θέλει να ανατρέψει τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης, να επαναφέρει το δικαίωμα συνταξιοδότησης στα 60, να αυξήσει τον κατώτατο μισθό και να επιβάλει επιπλέον φόρο στα κέρδη ορισμένων βιομηχανικών επιχειρήσεων, μεταξύ άλλων μέτρων.

Η Βαλερί Ραμπό, υποψήφια των Σοσιαλιστών και πρώην υπεύθυνη για τον προϋπολογισμό, δήλωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι εκτιμά ότι το πρόγραμμα του Νέου Λαϊκού Μετώπου θα οδηγήσει σε νέες δαπάνες ύψους 106 δισεκατομμυρίων ευρώ έως το 2027, όταν λήγει η θητεία του Μακρόν.

«Η νούμερο ένα προτεραιότητα είναι η αγοραστική δύναμη», δήλωσε την Παρασκευή στην τηλεόραση France 2.

Πρόσθεσε ότι θα αντιταχθεί στον διορισμό του Μελανσόν ως πρωθυπουργού, εάν το Νέο Λαϊκό Μέτωπο γίνει η μεγαλύτερη ομάδα στην Εθνοσυνέλευση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: Bloomberg.com