Reuters: Τουλάχιστον 6 οι νεκροί τουρίστες στην Ελλάδα μέσα στον Ιούνιο

Reuters: Τουλάχιστον 6 οι νεκροί τουρίστες στην Ελλάδα μέσα στον Ιούνιο
Τουρίστες απομακρύνονται κατά την διάρκεια εκκένωσης στην περιοχή Κιοτάρι νότια της Ρόδου, κατά την διάρκεια απεγκλωβισμού ατόμων, Σάββατο 22 Ιουλίου 2023. Ανεξέλεγκτη για πέμπτη ημέρα παραμένει η πυρκαγιά στο νησί της Ρόδου. Όπως ανέφερε σε έκτακτη ενημέρωση ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιπύραρχος Γιάννης Αρτοποιός, η πυρκαγιά στη Ρόδο αποτελεί τη δυσκολότερη που αντιμετωπίζουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Στο σημείο επιχειρούν 173 πυροσβέστες, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα, 5 ελικόπτερα, 3 αεροσκάφη και 31 Σλοβάκοι με 5 οχήματα. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΔΑΜΙΑΝΙΔΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αναδεικνύοντας τους κινδύνους από την έκθεση σε θερμοκρασίες που αγγίζουν ή ξεπερνούν τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Στον θάνατο του 67χρονου Γερμανού στην Κρήτη, όπως ανακοινώθηκε τη Δευτέρα από την ΕΛΑΣ, αναφέρεται το Reuters, σημειώνοντας πως πρόκειται για τον 6ο θάνατο τουρίστα στη χώρα μας μέσα στον Ιούνιο «κατά τη διάρκεια μιας περιόδου ασυνήθιστα ζεστού καιρού».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τουρίστας είχε ξεκινήσει μόνος του για πεζοπορία σε ένα φαράγγι στην περιοχή της Σούγιας την Κυριακή και μετά από λίγες ώρες τηλεφώνησε στη σύζυγό του για να της αναφέρει ότι δεν αισθανόταν καλά.

«Ξεκίνησε αμέσως επιχείρηση έρευνας και διάσωσης και μια ειδική μονάδα διάσωσης με μη επανδρωμένα αεροσκάφη εντόπισε τον άνδρα (σ.σ. το πτώμα) στο φαράγγι Τρυπητή», δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος της αστυνομίας.

Υπήρξε μια σειρά θανάτων και εξαφανίσεων τουριστών κατά τη διάρκεια ενός ασυνήθιστου καύσωνα τον Ιούνιο σε ολόκληρη τη μεσογειακή χώρα, αναδεικνύοντας τους κινδύνους από την έκθεση σε θερμοκρασίες που αγγίζουν ή ξεπερνούν τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Τα σωστικά συνεργεία αναζητούν επίσης δύο Γαλλίδες, ηλικίας 73 και 64 ετών, στο νησί της Σικίνου και έναν 59χρονο Αμερικανό αστυνομικό που έκανε διακοπές στο νησί της Αμοργού.

Ένας 55χρονος Αμερικανός βρέθηκε νεκρός στο ελληνικό νησί Μαθράκι στο Ιόνιο Πέλαγος την περασμένη εβδομάδα και ένας Ολλανδός τουρίστας στο νησί Σάμος στο Αιγαίο νωρίτερα μέσα στον μήνα.

Η σορός του Βρετανού τηλεπαρουσιαστή Μάικλ Μόσλεϊ βρέθηκε στη Σύμη, ένα άλλο νησί του Αιγαίου, στις 9 Ιουνίου μετά από τετραήμερη επιχείρηση έρευνας με αεροσκάφη, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και σκάφη. Είχε κάνει έναν περίπατο μόνος του σε υψηλές θερμοκρασίες πριν εξαφανιστεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com