Όμιλος ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Ένα από τα Best Workplaces™ in Europe με «οδηγό» το πάθος για την κίνηση, την εξέλιξη και τη μεταμόρφωση

Όμιλος ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Ένα από τα Best Workplaces™ in Europe με «οδηγό» το πάθος για την κίνηση, την εξέλιξη και τη μεταμόρφωση
Συγχρονισμένη πάντα με τις απαιτήσεις των καιρών, η εταιρεία, είναι ταυτισμένη με το όραμα, και την διαρκή προσαρμογή στις ανάγκες των ανθρώπων.

Με περισσότερα από 50 χρόνια ιστορίας στον χώρο της κίνησης, η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ είναι από τους σημαντικότερους Ομίλους με διαρκή ανάπτυξη. Έχοντας ξεκινήσει την πορεία της από το τέλος της δεκαετίας του 1960, εισήχθη στο Χρηματιστήριο Αθηνών το 2005 και σήμερα έχει εξελιχθεί σε έναν πολυδύναμο επιχειρηματικό οργανισμό, ο οποίος αντιπροσωπεύει την Yamaha σε Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία, Porsche AG & SIXT SE στην Ελλάδα.

Η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ έχει παρουσία στην αγορά τριών χωρών, περισσότερους από 350 εργαζόμενους και ετήσιο κύκλο εργασιών περίπου 170 εκατ. ευρώ (2023).

Το όραμα και η δύναμη της κίνησης

Η πίστη στη δύναμη της κίνησης βρίσκεται στο DNA του Ομίλου, καθορίζοντας όλες τις ενέργειες και τις στρατηγικές του. Μέσα από τη συνεχή προσπάθεια για αριστεία, η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ φροντίζει τα brands της, με στόχο να παραμένουν η νούμερο 1 προτίμηση των συνεργατών και των πελατών της.

Εφαρμόζοντας τις 5 αξίες που βρίσκονται στην «καρδιά» της, την ακεραιότητα, την εμπιστοσύνη, τον σεβασμό, την αριστεία και την αξιοπιστία η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ χτίζει κάθε μέρα ισχυρούς δεσμούς με τους ανθρώπους της.

Άλλωστε, ο διαχρονικός σκοπός της εταιρείας είναι η δημιουργία ενός κόσμου βιώσιμης μετακίνησης χωρίς περιορισμούς και εκεί ακριβώς στοχέυουν όλα τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της: στο να ενώνουν τις διαφορετικές γενιές σε μια κοινωνία με έμπνευση, συμπερίληψη και αλληλεγγύη.

Βιωσιμότητα και Κοινωνική Ευθύνη

Νιώθωντας ισχυρή την ανάγκη για προσφορά στην κοινωνία αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος, η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ έχει χαράξει μια πολύ συγκεκριμένη στρατηγική για τη βιώσιμη ανάπτυξη, ενώ επίσης εισήχθη στον ESG δείκτη του Xρηματιστηρίου Αθηνών τον Νοέμβριο 2023.

Η στρατηγική στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη βασίζεται σε πέντε κατευθύνσεις:

Εκπαίδευση: Η εκπαίδευση είναι η λυδία λίθος της εξέλιξης και έχει τη δύναμη να μεταμορφώνει τα άτομα και να θωρακίζει τις κοινωνίες, γι’αυτό ο Όμιλος στηρίζει τη νέα γενιά μέσω πρωτοβουλιών όπως συνεργασίες με Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, μεταξύ άλλων το Junior Achievement Greece, τα TEDx των Ελληνικών Πανεπιστημίων. Προσφέρει επίσης υποτροφίες μέσω του ALBA Graduate Business School αλλά και του προγράμματος ExcellenSeas, που δίνει ευκαιρίες σπουδών σε παιδιά από τα ακριτικά νησιά. Παράλληλα, συνεργάζεται με το Library4All, βοηθώντας να γεμίσουν οι βιβλιοθήκες των δημοσίων σχολείων σε όλη τη χώρα.

Οδική Ασφάλεια: Περισσότεροι από 1000 νέοι και νέες εκπαιδεύτηκαν πάνω στο θεωρητικό πρόγραμμα Οδικής Ασφάλειας «Drive Change. Move Safe» με εισηγητή τον Θανάση Χούντρα.

Στήριξη των συνανθρώπων μας με κινητικές δυσκολίες: Σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο Όμιλος ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ στηρίζει την μετακίνηση των φοιτητών του Πανεπιστημίου που αντιμετωπίζουν κινητικές προκλήσεις. Επιπλέον, είναι αρωγός της ομάδας ιστιοπλοϊας ΑΜΕΑ του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας.

Αθλητισμός: Συνεργάζεται με κορυφαίους αθλητές όπως η Μαρία Σάκκαρη, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, ο Εμμανουήλ Καραλής, οι Παύλος Καγιαλής – Ιωάννης Ορφανός, ενώ παράλληλα στηρίζει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και τους Ναυτικούς & Αθλητικούς Ομίλους της χώρας μας (ΝΟΕ, ΝΟΚ, ΝΟΑ, ΙΟΠ, ΖΑΟΝ κλπ)

Περιβάλλον: Ο Όμιλος βρίσκεται από την πρώτη στιγμή δίπλα στον εθελοντικό οργανισμό Humanity Greece, βοηθώντας τους να ανταποκριθούν άμεσα σε μεγάλες φυσικές καταστροφές φωτιές και πλημμύρες (Έβρο, Θεσσαλία, Αττική).

Επιπλέον, μέσα από την πρωτοβουλία «Το Δάσος μας», η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ υιοθέτησε έκταση του καμένου δάσους στον Άγιο Στέφανο Αττικής, μια ιδέα που υποστηρίζεται από τον οργανισμό  «Συμμαχία για την Ελλάδα» και άλλες εταιρείες, και έχει ήδη αρχίσει να μεταμορφώνει το «πληγωμένο» τοπίο. Τέλος, συμμετέχει ενεργά στο κίνημα “Just Go Zero” Κυκλικής Οικονομίας της Polygreen, με όλες τις εγκαταστάσεις της σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με το οποίο τα ρεύματα αποβλήτων διαχωρίζονται στην πηγή, συλλέγονται από χώρους γραφείων και από καταστήματα και αξιοποιούνται με στόχο να αποκτήσουν δεύτερη ζωή.

Η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ανάμεσα στα Best Workplaces™ in Europe για το 2024

Η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ βρίσκεται στην κορυφή των καλύτερων εργασιακών περιβαλλόντων στην Ευρώπη, καθώς συμπεριλήφθηκε στη λίστα Best Small & Medium Workplaces in Europe 2024 από τον οργανισμό Great Place To Work®. Αυτή η διάκριση επιτεύχθηκε μέσα από την αξιολόγηση περισσοτέρων από 1,3 εκατομμυρίων εργαζομένων σε ολόκληρη την Ευρώπη, οι οποίοι μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους.

Μετά την κατάκτηση της 2ης θέσης στα Best Workplaces™ Hellas 2024, η νέα αυτή αυτή αποτελεί απόδειξη της αφοσίωσης της ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗΣ στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος που στηρίζει και εμπνέει τους εργαζομένους της. Η εταιρεία συνεχίζει να επενδύει στη βελτίωση του εργασιακού της περιβάλλοντος, ενισχύοντας τις αξίες της εμπιστοσύνης, της ακεραιότητας και της αριστείας.

Η αναγνώριση αυτή αντικατοπτρίζει το όραμα της ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗΣ για ένα καλύτερο εργασιακό μέλλον και τον διαρκή της στόχο να συνδυάζει την επιχειρηματική επιτυχία με την ευημερία των ανθρώπων της, δημιουργώντας έναν οργανισμό που προχωρά μπροστά με οδηγό την καινοτομία και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Τιμώντας διαχρονικά τη δέσμευσή της απέναντι στην κοινωνία και το περιβάλλον, ο όμιλος ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ συνεχίζει να κινείται, να εξελίσσεται και να μεταμορφώνει τον κόσμο γύρω της, αποδεικνύοντας ότι η επιτυχία δεν μετριέται μόνο σε αριθμούς αλλά και στις ζωές που αλλάζουν προς το καλύτερο.

Ακούστε την μουσική λίστα MOTODYNAMICS. A world of Movement στο Spotify.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: