Ξανά προς τη… δόξα τραβά το Bitcoin; Τι λέει ο Tom Lee της Fundstrat

Ξανά προς τη… δόξα τραβά το Bitcoin; Τι λέει ο Tom Lee της Fundstrat
Golden Bitcoins. (Photo by CAIA IMAGE/SCIENCE PHOTO LIBRARY / NEW / Science Photo Library via AFP) Photo: AFP
Το Bitcoin αναμένεται να ανακάμψει και να φτάσει τα 150,000 δολάρια μέχρι το τέλος του έτους.

Το Bitcoin πρόκειται να ξεπεράσει ένα μεγάλο εμπόδιο και να ανακάμψει, φτάνοντας τα 150,000 δολάρια μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με τον Tom Lee της Fundstrat.

Ο… αισιόδοξος Lee, προέβλεψε ότι το κρυπτονόμισμα εξακολουθεί να βρίσκεται σε τροχιά για να φτάσει τα $150,000, υποδηλώνοντας μια άνοδο της τάξεως του 138% από την τιμή της Δευτέρας.

Αυτό μπορεί να έρθει ως έκπληξη για τους κατόχους του token, οι οποίοι είδαν το bitcoin να υποχωρεί κατά 7% τον τελευταίο μήνα, λίγο μετά την επίτευξη ιστορικών υψηλών στις αρχές του 2024. Ωστόσο, ο Lee είπε ότι η πτώση οφείλεται εν μέρει στην ανησυχία για τις αποπληρωμές από το Mount Gox, το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων που κλείδωσε περίπου 9 δισεκατομμύρια δολάρια σε κρυπτονομίσματα όταν κήρυξε πτώχευση πριν από μια δεκαετία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο διαχειριστής της πτώχευσης του ανταλλακτηρίου ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει να διανέμει αποπληρωμές σε περίπου 20,000 χρήστες από αυτόν τον μήνα. Η αναμονή για το γεγονός αυτό έχει επηρεάσει τις τιμές των κρυπτονομισμάτων πρόσφατα, σύμφωνα με έρευνα της K33. Ο φόβος είναι ότι οι διανομές θα οδηγήσουν σε μεγάλη πίεση πώλησης για το bitcoin, καθώς οι επενδυτές θα ρευστοποιήσουν τα μεγάλα κέρδη τους από το token που ήταν κλειδωμένο στους λογαριασμούς τους πριν από μια δεκαετία.

Αλλά ο αντίκτυπος των αποπληρωμών θα μειωθεί, πρότεινε ο Lee, προβλέποντας μια ακόμη μεγάλη άνοδο που θα ενισχύσει το bitcoin το υπόλοιπο του έτους.

«Το Bitcoin πιθανότατα υποφέρει από τις διανομές του Mount Gox που ξεκινούν τον Ιούλιο. Αυτό ήταν ένα τεράστιο εμπόδιο για πολλά χρόνια, αλλά αν επενδύσω σε κρυπτονομίσματα, γνωρίζοντας ότι ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια θα εξαφανιστεί τον Ιούλιο, νομίζω ότι είναι λόγος να αναμένουμε μια αρκετά απότομη ανάκαμψη στο δεύτερο εξάμηνο», δήλωσε στο CNBC τη Δευτέρα.

Και άλλοι όμως παραμένουν αισιόδοξοι για το bitcoin φέτος, ιδιαίτερα καθώς η Fed φαίνεται να είναι έτοιμη να μειώσει τα επιτόκια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: