Κλείδωσε το deal Motor Oil Renewable Energy με ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή

Κλείδωσε το deal Motor Oil Renewable Energy με ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή
Photo: AFP
Ανοίγει ο δρόμος για την ανάπτυξη υπεράκτιου αιολικού πάρκου ισχύος 400 MW στην θαλάσσια περιοχή της Αλεξανδρούπολης.

Ο κύβος ερρίφθη. Η MOTOR OIL RENEWABLE ENERGY (MORE) και η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, γνωστοποίησαν σύμφωνα με πληροφορίες τη Δευτέρα 1η Ιουλίου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού ότι πρόκειται να αποκτήσουν κοινό έλεγχο επί της εταιρείας «ΑΙΟΛΙΚΗ ΠΡΟΒΑΤΑ ΤΡΑΪΑΝΟΥΠΟΛΕΩΣ Μ.Α.Ε.» που σήμερα αποτελεί 100% θυγατρική και τελεί υπό τον αποκλειστικό έλεγχο της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.

Μέσω του deal αυτού ανοίγει, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο δρόμος για την ανάπτυξη υπεράκτιου αιολικού πάρκου ισχύος 400 MW στην θαλάσσια περιοχή της Αλεξανδρούπολης. Σημειώνεται ότι οι δύο εταιρείες κατασκευάζουν από κοινού μονάδα ηλεκτροπαραγωγής συνδυασμένου κύκλου με καύσιμο φυσικό αέριο στην Κομοτηνή (877 MW).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΑΙΟΛΙΚΗ ΠΡΟΒΑΤΑ δραστηριοποιείται στην κατασκευή, εγκατάσταση, λειτουργία και εκμετάλλευση μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ) και τον περασμένο Μάρτιο πιστοποιήθηκε η ολική καταβολή της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου ύψους 1.135.100 ευρώ, που αποφασίστηκε από την Γενική Συνέλευση των μετόχων της 26/01/2024. Το 2022 (τελευταίος δημοσιευμένος ισολογισμός) οι πωλήσεις της εταιρείας είχαν ανέλθει σε 4,167 εκατ. ευρώ αυξημένες κατά 127,5%. Η αύξηση αυτή οφείλεται στην λειτουργία του πάρκου καθόλη την διάρκεια του έτους 2022 σε αντίθεση με το 2021 που λειτούργησε μόνο κατα το τελευταίο πεντάμηνο του έτους. Τα EBITDA ξεπέρασαν τα 3,118 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 114,3% και τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 655 χιλ. ευρώ, αυξημένα κατά 25,9%. Όλα τα αποτελέσματα της εταιρείας προέρχονται από δραστηριότητες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από την εκμετάλλευση ενός Αιολικού Πάρκου ισχύος 32.9 MW στη θέση Ταράτσα, Δήμος Θηβαίων.

Η MORE δραστηριοποιείται στην παραγωγή, προμήθεια και εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και λειτουργεί έως σήμερα αιολικά/φωτοβολταϊκά πάρκα συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 839 MW. H ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ δραστηριοποιείται στην κατασκευή και εκμετάλλευση εγκατα- στάσεων ανανεώσιμων πηγών αιολικής και υδροηλεκτρικής ενέργειας, φωτοβολταϊκών πάρκων, καθώς και άλλων ΑΠΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: