«Ψυχραιμία» στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά από τις γαλλικές εκλογές

«Ψυχραιμία» στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά από τις γαλλικές εκλογές
Photo: pixabay.com
Σε αναζήτηση κατεύθυνσης κινούνται τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια για την αρχή της εβδομάδας.

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης κινούνται τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια για την αρχή της εβδομάδας, με τους επενδυτές να εστιάζουν στις εξελίξεις από τη Γαλλία μετά και από τη νίκη του Νέου Λαϊκού Μετώπου στον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών της Κυριακής.

Στο επίκεντρο βρίσκεται το πολιτικό σκηνικό που θα προκύψει στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το κατά πόσο η αποδυνάμωση του κόμματος του Εμανουέλ Μακρόν μπορεί να επηρεάσει την ΕΕ.

Ο βασικός δείκτης στο γαλλικό χρηματιστήριο, CAC 40, άνοιξε το πρωί της Δευτέρας με ήπιες απώλειες ενώ στις 11:30 (ώρα Ελλάδας) κέρδισε 0,9% στις 7.744 μονάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

 

Κέρδη 0,4% εμφάνιζε ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600, άνοδο 0,9% ο γερμανικός DAX ενώ ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχυόταν 0,2%.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο κέρδιζε 1,2% και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη έγραφε άνοδο 0,7%.

Στο «μέτωπο» των ομολόγων, η διαφορά μεταξύ των 10ετών αποδόσεων της Γαλλίας και της Γερμανίας, ένα μέτρο του πιστωτικού κινδύνου, βρίσκεται περίπου στις 70 μονάδες βάσης.

«Η γαλλική πολιτική μπερδεύει για άλλη μια φορά. Με βάση τα αποτελέσματα, οι κίνδυνοι επεκτατικής δημοσιονομικής πολιτικής παραμένουν και ίσως στα περιθώρια να έχουν αυξηθεί» δήλωσε στο Bloomberg ο Τζέφρι Γιου, ανώτερος στρατηγικός αναλυτής της Bank of New York Mellon.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: