Eurobank Equities για Χρηματιστήριο: Άθικτη η επενδυτική περίπτωση της Αθήνας – Στα 6,60 ευρώ η νέα τιμή-στόχος

Eurobank Equities για Χρηματιστήριο: Άθικτη η επενδυτική περίπτωση της Αθήνας – Στα 6,60 ευρώ η νέα τιμή-στόχος
People walk in Athens stock exchange on February 11, 2016. Greek stocks shed over 6 percent in value amid a broader European slide fueled by oil price worries and global economy fears. The Athens stock exchange fell to 421.25 points at around midday, with the economic climate in Greece also burdened by concerns over the country's tortuous reform talks with its EU-IMF creditors. (Photo by LOUISA GOULIAMAKI / AFP) Photo: AFP
Μεγαλύτερες οι πιθανότητες αναβάθμισης από τον Stoxx στις αρχές του 2025, σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή.

Η Eurobank Equities διατηρεί θετική στάση απέναντι στις ελληνικές μετοχές, παρά την πρόσφατη πτώση. Οι αναλυτές της χρηματιστηριακής εκτιμούν ότι η επενδυτική περίπτωση της Αθήνας παραμένει ισχυρή και ελκυστική.

Ανοδική πορεία και βασικοί παράγοντες

Το Χρηματιστήριο Αθηνών ξεκίνησε τη χρονιά δυναμικά, σημειώνοντας άνοδο 16% έως τα μέσα Μαΐου. Οι κύριοι παράγοντες πίσω από αυτή την άνοδο ήταν:

  • Ήπιο re-rating.
  • Καλύτερα από τα αναμενόμενα εταιρικά κέρδη.
  • Υποστηρικτικό μακροοικονομικό περιβάλλον με εκτιμώμενη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας πάνω από 2% για το 2024-25.
  • Ενισχυμένη επενδυτική εμπιστοσύνη και βελτιωμένη ρευστότητα.

Ωστόσο, από τα μέσα Μαΐου, ο Γενικός Δείκτης σημείωσε πτώση περίπου 4%, κυρίως λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας στη Γαλλία και των αλλαγών θέσεων εν όψει των μειώσεων επιτοκίων της ΕΚΤ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θετικές προοπτικές

Παρά την πτώση, η Eurobank Equities παραμένει εποικοδομητική για τις ελληνικές μετοχές και το Χρηματιστήριο Αθηνών. Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι οι θεμελιώδεις παράγοντες που στηρίζουν την αγορά παραμένουν άθικτοι, ενώ βλέπουν περιθώρια για σύγκλιση σε δείκτες όπως η κεφαλαιοποίηση/ΑΕΠ και το velocity, όπου η Ελλάδα υστερεί σε σχέση με άλλες αγορές.

Η Eurobank Equities εκτιμά ότι οι όγκοι συναλλαγών και η κεφαλαιοποίηση θα συνεχίσουν να αυξάνονται, υποστηριζόμενοι από την αυξανόμενη διάθεση για IPOs και επιχειρηματικές συναλλαγές. Επιπλέον, η πιθανή επιστροφή της Ελλάδας στις ανεπτυγμένες αγορές αποτελεί θετικό καταλύτη, αν και το χρονοδιάγραμμα έχει μετατεθεί.

Ειδικότερα, η MSCI δεν έβαλε το ΧΑ σε watchlist για πιθανή αναβάθμιση στο review του Ιουνίου, στρέφοντας την προσοχή στο επόμενο review του FTSE το τέταρτο τρίμηνο του 2024 και σε εκείνο του Stoxx στις αρχές του 2025. Τα κριτήρια του Stoxx φαίνονται πιο επιτεύξιμα από εκείνα του FTSE.

Αναβάθμιση τιμής-στόχου

Στο πλαίσιο αυτό, η Eurobank Equities αναβάθμισε την τιμή-στόχο για τη μετοχή της ΕΧΑΕ στα 6,6 ευρώ από τα 6,4 ευρώ και επιβεβαίωσε τη σύσταση αγοράς. Η ανανεωμένη εμπιστοσύνη στην ελληνική αγορά αναμένεται να φέρει θετικές εξελίξεις και επενδυτικές ευκαιρίες για τους επενδυτές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: