Ανοιχτή επιστολή Μπάιντεν προς Δημοκρατικούς: «Είμαι αποφασισμένος να νικήσω τον Τραμπ»

Ανοιχτή επιστολή Μπάιντεν προς Δημοκρατικούς: «Είμαι αποφασισμένος να νικήσω τον Τραμπ»
epa11442525 US President Joe Biden participates in the first 2024 presidential election debate with former US President Donald J. Trump at Georgia Institute of Technology’s McCamish Pavilion in Atlanta, Georgia, USA, 27 June 2024. The first 2024 presidential election debate is hosted by CNN. EPA/WILL LANZONI / CNN PHOTOS MANDATORY CREDIT: CNN PHOTOS / CREDIT CNN - WILL LANZONI EDITORIAL USE ONLY EDITORIAL USE ONLY Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τέλος στις φήμες περί αποχώρησης βάζει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, μετά από εσωκομματικές φωνές που ζητούσαν να αποσυρθεί από την προεδρική κούρσα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος και εκ νέου υποψήφια για την ηγεσία των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, συνεχίζει την προσπάθεια για να λήξει τις φήμες που τον θέλουν να αποσύρεται από την κούρσα ως αντιπάλου του Ντόναλτ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του ερχόμενου Νοεμβρίου.

Σε επιστολή του προς τους Δημοκρατικούς του Κογκρέσου, ο Μπάιντεν υποστηρίζει πως είναι «σταθερά προσηλωμένος» στην εκστρατεία επανεκλογής του και ορκίστηκε να παραμείνει στην αναμέτρηση με τον Ντόναλντ Τραμπ.

«Θέλω να ξέρετε ότι παρά τις εικασίες στον Τύπο και αλλού, είμαι σταθερά αποφασισμένος να παραμείνω σε αυτό το στον αγώνα, να τρέξω αυτόν τον αγώνα μέχρι τέλους και να νικήσω τον Ντόναλντ Τραμπ» σημείωσε ο Μπάιντεν

Υπενθυμίζεται πως στον αμερικανικό Τύπο «φούντωσαν» τα δημοσιεύματα για απόσυρση της υποψηφιότητας του Μπάιντεν, μετά από την τραγική επίδοση που είχε ο 81χρονος Μπάιντεν στο τηλεοπτικό debate με τον Τραμπ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στελέχη των Δημοκρατικών χαρακτήρισαν την εμφάνιση του Μπάιντεν ως «απόλυτη καταστροφή, ατάρρευση και αυτοκινητιστικό δυστύχημα σε αργή κίνηση».

Ακόμη και ορισμένοι από τους στενότερους πολιτικούς συμμάχους του κ. Μπάιντεν, συμπεριλαμβανομένης της πρώην προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Νάνσι Πελόζι, έθεσαν ερωτήματα σχετικά με την υγεία του.

Στη σημερινή του επιστολή, ο κ. Μπάιντεν γράφει ότι είχε «εκτενείς συζητήσεις» με την ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος και «κυρίως με τους ψηφοφόρους των Δημοκρατικών» τις τελευταίες 10 ημέρες.

«Άκουσα τις ανησυχίες που έχουν οι άνθρωποι, τους καλόπιστους φόβους και τις ανησυχίες τους για το τι διακυβεύεται σε αυτές τις εκλογές. Δεν είμαι τυφλός απέναντί τους» υποστηρίζει ο Μπάιντεν.

Σε σχέση με τις ανησυχίες που διατυπώθηκαν για την υγεία του και την καταλληλότητά του να είναι υποψήφιος, ο κ. ίδιος προσθέτει: «Μπορώ να απαντήσω σε όλα αυτά λέγοντας ξεκάθαρα και απερίφραστα: Δεν θα έθετα εκ νέου υποψηφιότητα αν δεν πίστευα απόλυτα ότι είμαι το καλύτερο πρόσωπο για να νικήσω τον Ντόναλντ Τραμπ».

Αναλυτικά, η επιστολή του Μπάιντεν:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: