Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον δημιουργεί τη δική του μουσική λίστα για καλό σκοπό

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον δημιουργεί τη δική του μουσική λίστα για καλό σκοπό
epa10471304 Manchester United's former head coach Sir Alex Ferguson attends the Europa League playoff, first leg soccer match between FC Barcelona and Manchester United, in Barcelona, Spain, 16 February 2023. EPA/Alejandro Garcia Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επέλεξε τραγούδια από τη μεταπολεμική εποχή που συνδέονται με την εφηβεία του στη Γλασκώβη.

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον δημιούργησε τη δική του λίστα τραγουδιών, εμπνευσμένη από το Euro, για να υποστηρίξει την οργάνωση “Playlist for Life”, η οποία βοηθά οικογένειες ασθενών με άνοια.

Ο θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επέλεξε τραγούδια από τη μεταπολεμική εποχή που συνδέονται με την εφηβεία του στη Γλασκώβη. Γεννημένος το 1941, ο Φέργκιουσον συμπεριέλαβε τραγούδια από τα παιδικά του χρόνια στο Γκόβαν, στο πλαίσιο του πρότζεκτ που υποστηρίζει οικογένειες που ζουν με άνοια. Έρευνα διαπίστωσε ότι η δημιουργία προσωπικής λίστας αναπαραγωγής μπορεί να μειώσει το άγχος, να βελτιώσει τους διαπροσωπικούς δεσμούς και να μειώσει την ανάγκη για φαρμακευτική αγωγή έως και 80%.

Στη μουσική του λίστα περιλαμβάνεται το “Moon River” από την ταινία “Breakfast At Tiffany’s” του 1961, που συνδέεται με τους παλιότερους φίλους του. Θυμήθηκε επίσης την ερμηνεία του τραγουδιού “It’s All In The Game” του Νατ Κινγκ Κόουλ, σε ένα χριστουγεννιάτικο πάρτι που διοργάνωσε η Queen’s Park FC όταν ήταν 17 ετών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αυτό το τραγούδι έχει μια ιδιαίτερα δυνατή μνήμη», ανέφερε. «Όταν ήμουν 17 ετών και έπαιζα για το Queen’s Park, διοργάνωναν έναν ετήσιο διαγωνισμό μπιλιάρδου, τον οποίο κέρδισα. Αλλά όταν πήγα να παραλάβω το βραβείο στον ετήσιο χριστουγεννιάτικο χορό, δεν μου το έδιναν αν δεν τραγουδούσα. Και αυτό ήταν το τραγούδι που τραγούδησα».

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον βρήκε την διαδικασία δημιουργίας της λίστας τραγουδιών «ευχάριστη και συγκινητική» και επέλεξε επίσης το θεματικό τραγούδι “My Own True Love” του 1939 από την ταινία “Gone With The Wind”, επειδή του θυμίζει διακοπές με την αείμνηστη σύζυγό του, Κάθι. Επέλεξε επίσης το “The Way We Were” των Gladys Knight and the Pips από το 1974, το “Dirty Old Town” του συγκροτήματος The Pogues και το “Danny Boy”, ένα από τα πιο πολυτραγουδισμένα τραγούδια στον κόσμο.

Μιλώντας για τη σημασία της μουσικής στη ζωή του και την οργάνωση “Playlist for Life”, είπε: «Μουσική επένδυση είχαν πολλές σημαντικές στιγμές στη ζωή μου και είμαι στην ευχάριστη θέση να υποστηρίξω το “Playlist for Life“, το οποίο χρησιμοποιεί τη μουσική για να υποστηρίξει ανθρώπους που έχουν πληγεί από άνοια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: