Euro 2024: «Κατενάτσιο» έπαιξε ο γερμανικός σιδηρόδρομος – Αποδοκιμασίες από την κυβέρνηση Σολτς

Euro 2024: «Κατενάτσιο» έπαιξε ο γερμανικός σιδηρόδρομος – Αποδοκιμασίες από την κυβέρνηση Σολτς
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μακρόχρονες διακοπές των μετακινήσεων και τα γεμάτα τρένα σε ορισμένους αγώνες κατά τη διάρκεια του φετινού τουρνουά.

Ο υπουργός Μεταφορών της Γερμανίας επέκρινε την εθνική σιδηροδρομική εταιρεία Deutsche Bahn για τις επιδόσεις της κατά τη διάρκεια του Euro 2024  της UEFA, αφού οι φίλαθλοι παραπονέθηκαν για χάος στις μετακινήσεις.

“Αυτό που συνέβη σε ορισμένους από τους φιλάθλους δεν ανταποκρίνεται στα πρότυπα της Γερμανίας και δεν ανταποκρίνεται στα πρότυπα που έχω για τις υποδομές μεταφορών μας”, δήλωσε ο Φόλκερ Βίσινγκ στην κυριακάτικη εφημερίδα Welt am Sonntag σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή.

Οι φίλαθλοι χρησιμοποίησαν τα social media για να διαμαρτυρηθούν για τις μακρόχρονες διακοπές των μετακινήσεων και τα γεμάτα τρένα σε ορισμένους αγώνες κατά τη διάρκεια του φετινού τουρνουά, το οποίο έφερε εκατομμύρια ανθρώπους σε πόλεις σε όλη τη Γερμανία για τη μηνιαία διοργάνωση.

Ο υπουργός χαρακτήρισε υπερβολικά φιλόδοξη την υπόσχεση της Deutsche Bahn να παρέχει 10.000 επιπλέον θέσεις στα τρένα καθημερινά κατά τη διάρκεια του τουρνουά. “Ακόμη και αν η πρόθεση πίσω από αυτό ήταν σίγουρα καλή, το δίκτυο δεν μπορεί να αντεπεξέλθει σε αυτή την πρόσθετη χωρητικότητα στην τρέχουσα κατάστασή του”, δήλωσε.

Ο καιρός επίσης δυσκόλεψε τα πράγματα, δήλωσε ο Βίσινγκ, αναφερόμενος στις έντονες βροχοπτώσεις και τις καλοκαιρινές καταιγίδες που ανάγκασαν το προσωρινό κλείσιμο ορισμένων ζωνών φιλάθλων και μια 20λεπτη διακοπή κατά τη διάρκεια ενός αγώνα Γερμανίας-Δανίας στο Ντόρτμουντ.

Σε μια αξιολόγηση των επιδόσεών της κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης του Euro, η Deutsche Bahn κατέληξε σε ένα “μικτό συμπέρασμα” όσον αφορά την ακρίβεια των υπεραστικών τρένων της.

“Το σιδηροδρομικό σύστημα αξιοποιήθηκε στο έπακρο, αλλά οι δυνατότητες περιορίστηκαν από μια απαρχαιωμένη και υπερφορτωμένη υποδομή”, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της αυτή την εβδομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com