Genosophy του ΕΚΠΑ: 1ο Βραβείο Καινοτομίας στον 14ο Διαγωνισμό Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας

Genosophy του ΕΚΠΑ: 1ο Βραβείο Καινοτομίας στον 14ο Διαγωνισμό Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας
Το κεντρικό κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο κέντρο της Αθήνας, Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014. Σήμερα ανακοινώνονται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) τα επίσημα αποτελέσματα της άσκησης προσημείωσης ακραίων καταστάσεων, των αποκαλούμενων "stress test" για τις μεγαλύτερες τράπεζες της ευρωζώνης μεταξύ των οποίων και οι ελληνικές συστημικές τράπεζες. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η Genosophy αναπτύσσει καινοτόμες λύσεις υγείας μέσω εξειδικευμένων αναλύσεων DNA.

Νικήτρια στον 14ο Διαγωνισμό «Καινοτομίας & Τεχνολογίας» της Εθνικής Τράπεζας, στο πλαίσιο του προγράμματος NBG Business Seeds, αναδείχθηκε η Genosophy, εταιρεία-τεχνοβλαστός του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Ξεχώρισε ανάμεσα σε 280 προτάσεις από 467 συμμετέχοντες, κατακτώντας το πρώτο βραβείο και χρηματικό έπαθλο 20.000 ευρω, μετά από πολύμηνη διαδικασία αξιολογήσεων ομάδας ειδικών.

Η Genosophy αναπτύσσει καινοτόμες λύσεις υγείας μέσω εξειδικευμένων αναλύσεων DNA. Η ερευνητική ομάδα του τεχνοβλαστού έχει δημιουργήσει έναν εξειδικευμένο αλγόριθμο που αναλύει περισσότερους από 750.000 γενετικούς δείκτες και βιο-κλινικά δεδομένα, παρέχοντας επιστημονικά τεκμηριωμένες συστάσεις για την πρόληψη και διαχείριση διατροφο-εξαρτώμενων νοσημάτων, όπως η παχυσαρκία, ο διαβήτης, η υπέρταση και τα καρδιαγγειακά νοσήματα.

Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Ιουλίου στο «Μέγαρο Μελά» της Εθνικής Τράπεζας, παρουσία του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου, εκπροσώπων πανεπιστημίων, επιχειρηματικών φορέων και πλήθους φίλων της καινοτομίας. Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας, Γκίκας Χαρδούβελης, επισήμανε τη σημασία του προγράμματος NBG Business Seeds στην προώθηση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.

Η Καλλιόπη Γκούσκου και ο Αριστείδης Ηλιόπουλος, συνιδρυτές της Genosophy και καθηγητές της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ που παρέλαβαν το βραβείο, δήλωσαν: «Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για αυτή τη διάκριση που επιβεβαιώνει τη δέσμευσή μας στην καινοτομία και την αριστεία. Η βράβευση της Genosophy αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την περαιτέρω ανάπτυξη των υπηρεσιών μας και την προώθηση της υγείας μέσω της επιστήμης της Γενετικής».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ