Ελληνική δύναμη με παγκόσμιο αποτύπωμα

Ελληνική δύναμη με παγκόσμιο αποτύπωμα
KLEEMANN: Διαρκής Ανάπτυξη και Καινοτομία στον κλάδο των Ανελκυστήρων

Η KLEEMANN είναι ένας από τους σηµαντικότερους κατασκευαστές ανελκυστήρων στην ευρωπαϊκή και παγκόσµια αγορά, µε τις διεθνείς πωλήσεις της να αποτελούν περισσότερο από το 90% του κύκλου εργασιών της. Το δίκτυο πωλήσεών της εκτείνεται σε περισσότερες από 100 χώρες και προσφέρει ολοκληρωµένες λύσεις κάθετης µετακίνησης. Η εταιρεία διακρίνεται για την ευρύτερη γκάµα προϊόντων στον κόσµο, τα υψηλά πρότυπα ποιότητας και ελέγχων, για το παγκοσµίου κύρους design, τις εξειδικευµένες λύσεις που προσφέρει και τους ταχύτερους χρόνους παράδοσης.

Ιστορική Αναδρομή και Εξέλιξη

Η KLEEMANN ιδρύθηκε από τον Νικόλαο Κουκούντζο το 1983, µε όραµα να αναπτύξει ανελκυστήρες υψηλής ποιότητας και ασφάλειας. Η αρχική έµφαση δόθηκε στην παραγωγή υδραυλικών ανελκυστήρων, ενώ σε σύντοµο χρονικό διάστηµα η εταιρεία διεύρυνε την γκάµα των προϊόντων και των υπηρεσιών της, ενσωµατώνοντας τεχνολογίες και λύσεις όπως οι µηχανικοί ανελκυστήρες µε ή χωρίς µηχανοστάσιο.

Σήµερα, η KLEEMANN διαθέτει υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις παραγωγής στην Ελλάδα, τη Σερβία και την Κίνα, και τοπική παρουσία σε σηµαντικές αγορές όπως η Αγγλία, η Γαλλία, η Γερµανία, η Αυστραλία και οι ΗΠΑ. Η εταιρεία απασχολεί περισσότερους από 1.700 εργαζοµένους.

Ανελκυστήρες KLEEMANN εξυπηρετούν την κάθετη µετακίνηση επιβατών σε κτίρια δηµόσιας και ιδιωτικής χρήσης σε όλο τον κόσµο. Στο portfolio του οµίλου περιλαµβάνονται έργα σε εµπορικά κτίρια διεθνών brands όπως IKEA, Tesco, Prada, Zara, Porsche, σε βιοµηχανικές εγκαταστάσεις από τη Σαουδική Αραβία ως τη Νορβηγία, καθώς και σε διεθνή αεροδρόµια στην Αγγλία, τη Λετονία, τη Μιανµάρ, αλλά και τη Σερβία, συγκεκριµένα στο «Νίκολα Τέσλα», το πιο πολυσύχναστο αεροδρόµιο της χώρας. Τα προϊόντα της εταιρείας είναι εγκατεστηµένα σε δηµόσια κτίρια, µουσεία, πανεπιστήµια και νοσοκοµεία, σε συµπλέγµατα κατοικιών, και σε ξενοδοχεία αλυσίδων όπως η Hilton και η Marriott.

Το 2023, η KLEEMANN γιόρτασε 40 χρόνια ανοδικής πορείας στον κλάδο της κάθετης µετακίνησης, αλλά κυρίως οµαδικής δουλειάς, συνεργασίας και δέσµευσης στην καινοτοµία, την ποιότητα και την εξυπηρέτηση του πελάτη.

Καινοτομία

Βασικός πυλώνας της στρατηγικής της KLEEMANN είναι η καινοτοµία. Ακόµη και µέσα στις κρίσεις που αντιµετώπισε η Ελλάδα, η εταιρεία συνέχισε τις επενδύσεις στην καινοτοµία, στον εκσυγχρονισµό των υποδοµών της, στην υψηλή ποιότητα των προϊόντων και υπηρεσιών της, καθώς και στην εκπαίδευση των ανθρώπων της για την επανακατάρτιση ή αναβάθµιση των δεξιοτήτων τους.

Τα τελευταία χρόνια, η εταιρεία προτεραιοποίησε project ψηφιακού µετασχηµατισµού και καινοτοµίας προϊόντων και υπηρεσιών, επενδύοντας σε έξυπνα συστήµατα online παραγγελιών ενός σύνθετου µηχανολογικού προϊόντος και στην ενσωµάτωση τεχνολογίας IoT στους ανελκυστήρες. Με το σύστηµα ΙοΤ της KLEEMANN – το KLEEMANN Live, οι πελάτες της εταιρείας σε πραγµατικό χρόνο µπορούν να ελέγχουν αποµακρυσµένα τους ανελκυστήρες τους µε τη χρήση υπολογιστή, smartphone ή tablet, και να γνωρίζουν ανά πάσα στιγµή την κατάστασή τους.

Επιπλέον, η KLEEMANN ανέπτυξε δύο έξυπνες λειτουργίες «Smart Functions», την KLEEMANN ISE (Info on Safe Environment) και την KLEEMANN PED (Passenger Emergency Detector), βάσει των οποίων ο ανελκυστήρας έχει τη δυνατότητα ανίχνευσης περιστατικού έκτακτης ανάγκης , π.χ. λιποθυµικό επεισόδιο, κατά το οποίο το άτοµο δεν είναι σε θέση να χρησιµοποιήσει είτε το κουδούνι έκτακτης ανάγκης του ανελκυστήρα είτε το κινητό του τηλέφωνο, και να προβεί σε ενέργειες προκειµένου να µεταβεί βοήθεια στον επιβαίνοντα.

Σήµερα στα τµήµατα R&D και Digital Innovation του οµίλου απασχολούνται περισσότερα από 100 εξειδικευµένα στελέχη που παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις του κλάδου και σχεδιάζουν καινοτόµες λύσεις σε επίπεδο παραγωγής, προϊόντων, υπηρεσιών και λειτουργιών.

Το 2023, η KLEEMANN γιόρτασε 40 χρόνια ανοδικής πορείας στον κλάδο της κάθετης μετακίνησης, αλλά κυρίως ομαδικής δουλειάς, συνεργασίας και δέσμευσης στην καινοτομία, την ποιότητα και την εξυπηρέτηση του πελάτη.

Νέα προϊόντα

Με διαχρονικό στόχο να εξυπηρετεί και τις πιο εξειδικευµένες ανάγκες των πελατών της, η KLEEMANN εµπλουτίζει διαρκώς την γκάµα της µε νέα προϊόντα και λύσεις. Συγκεκριµένα:

Ο θάλαµος Purity C, προσθήκη στη σειρά Purity, διαθέτει βελτιστοποιηµένη κατασκευή και νέα υλικά, µειώνοντας τον χρόνο και το κόστος εγκατάστασης, διευκολύνοντας σηµαντικά, µε αυτό τον τρόπο, τον εγκαταστάτη.

Ο υδραυλικός ανελκυστήρας Maison200H προσαρµόζεται σε αρχιτεκτονικές ανάγκες, προσφέροντας εξαιρετική ποιότητα διαδροµής και ευελιξία στον σχεδιασµό.

Ο νέος ψηφιακός θάλαµος, που παρουσιάστηκε στην έκθεση Interlift 2023, διαθέτει οθόνες για προβολές video, προηγµένο φωτισµό και ψηφιακή οθόνη που αποτυπώνει τη διαδροµή και την ταχύτητα του ανελκυστήρα.

Ai-lifts

Έχοντας καθορίσει την κουλτούρα υπέρβασης ως βασικό οδηγό για την πορεία της προς το µέλλον, η KLEEMANN δεν θα µπορούσε να αγνοήσει τη σηµαντικότερη τεχνολογική εξέλιξη της εποχής µας. Έτσι, γίνεται η πρώτη στον κλάδο παγκοσµίως που αξιοποιεί την Τεχνητή Νοηµοσύνη (AI) ως εργαλείο για τη βέλτιστη ενσωµάτωση του ανελκυστήρα στον κτιριακό σχεδιασµό του µέλλοντος. Το Ai-lifts.com είναι µια ψηφιακή πλατφόρµα που προσκαλεί αρχιτέκτονες και designers να εξερευνήσουν το µέλλον του σχεδιασµού χωρίς περιορισµούς. Με τα εργαλεία της Τεχνητής Νοηµοσύνης, παρουσιάζεται ένας φουτουριστικός κόσµος, όπου οι ανελκυστήρες δεν είναι απλώς µέσα κάθετης µετακίνησης, αλλά καθηλωτικές εµπειρίες που αναδεικνύουν την ουσία της ανθρώπινης σύνδεσης και εξέλιξης.

Δείτε το ειδικό online αφιέρωμα για τα 10 χρόνια Most Admired Companies

Δείτε τους νικητές της φετινής έρευνας Most Admired Companies 2024

*Φωτογραφία: Προσωπικό Αρχείο

**H νέα έκδοση του Fortune Greece κυκλοφορεί Παρασκευή 12 Ιουλίου στα περίπτερα.