Οι κατάλληλες ώρες για meetings: Τι προτιμούν οι εργαζόμενοι και γιατί

Οι κατάλληλες ώρες για meetings: Τι προτιμούν οι εργαζόμενοι και γιατί
Photo: pixabay.com
Η ώρα των meetings μπορεί να αναστατώσει την ημέρα των εργαζομένων. Τι δείχνει έρευνα του αμερικανικού περιοδικού The Hustle.

Όσον αφορά στην επαγγελματική συνεργασία και τη δουλειά σε γραφείο, υπάρχει ένα πράγμα που μπορεί να αναστατώσει την ημέρα των περισσότερων εργαζομένων: η ώρα που γίνονται τα meetings.

Σύμφωνα με έρευνα του αμερικανικού περιοδικού The Hustle, η απάντηση στο αν ενοχλούνται οι εργαζόμενοι με τις πρωινές συνεδριάσεις ήταν κάπως απροσδόκητη: μόλις το 36% απάντησε κατηγορηματικό «όχι» στα meetings των 8 π.μ.

Αντίθετα, το 41% δήλωσε ότι δεν ενοχλείται με τα meetings που γίνονται τόσο νωρίς, εφόσον πρόκειται για επείγοντα θέματα. Το 11% ανέφερε ότι γενικά δεν έχει πρόβλημα με τα πρωινά meetings, ενώ το 7% είπε ότι δεν είναι το ιδανικό, αλλά δεν ενοχλείται. Ένα 5% δήλωσε ότι προτιμά και θέλει μια συζήτηση στις 8 π.μ.

Στην ερώτηση ποια είναι η καταλληλότερη ώρα για ένα meeting, οι συμμετέχοντες στην έρευνα έδειξαν να συμφωνούν περισσότερο: το 70% προτιμά μεταξύ 10:00-12:00. Αντίθετα, ένα 12% κλίνει προς το περιθώριο μεταξύ 14:00-16:00, το 10,5% προτιμά τις 8:00-10:00, το 7% τις 12:00-14:00, και μόλις το 0,5% τις 16:00-18:00.

Ο λόγος που η συντριπτική πλειονότητα προτιμά το δίωρο 10:00-12:00 είναι ότι επιτρέπει μια καλύτερη ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής. Πολλοί ανέφεραν ότι όταν βάζουν τα meetings τους εκείνο το δίωρο, μπορούν να πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο, να κάνουν γυμναστήριο, να διεκπεραιώσουν διάφορες δουλειές, και γενικά να έχουν ξυπνήσει πλήρως.

Οι μαρτυρίες των συμμετεχόντων στην έρευνα του The Hustle είναι χαρακτηριστικές. Οι αντιδράσεις σχετικά με τα meetings των 8 π.μ. είναι έντονες. Ενδεικτικά, ορισμένοι δήλωσαν: «Γενικά δεν μπαίνω καν στον υπολογιστή μου πριν από τις 10 π.μ.» ή «Εργάζομαι σε πολλές ζώνες ώρας. Παρότι δεν μου αρέσουν τα meetings στις 8 το πρωί, είναι ένα αναγκαίο κακό, ώστε να έχουμε όλη την ομάδα σε μια κλήση». Άλλοι ανέφεραν: «Είμαι πιο παραγωγική το πρωί, οπότε προτιμώ να ξοδεύω χρόνο σε meetings πιο αργά το απόγευμα, όταν η παραγωγικότητά μου πέφτει ούτως ή άλλως» ή «Τα meetings των 8 π.μ. είναι για τα αφεντικά που αν δεν σας δουν πρώτο πράγμα το πρωί, δεν πιστεύουν ότι δουλεύετε». Μία ιδιαίτερη άποψη εξέφρασε ένας αναγνώστης λέγοντας: «Όλοι έχουν μαλακώσει, πρέπει να επαναφέρουμε τα meetings των 6 π.μ. και των 7 π.μ.».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: