Ψάλτης (Alpha Bank): Επιστρέφουμε στη διανομή μερισμάτων – Στρατηγικής σημασίας η είσοδος της Unicredit

Ψάλτης (Alpha Bank): Επιστρέφουμε στη διανομή μερισμάτων – Στρατηγικής σημασίας η είσοδος της Unicredit
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Βασίλης Ψάλτης είπε ότι η τράπεζα θα συνεχίσει την προσπάθεια για αύξηση των μερισμάτων τα επόμενα έτη. 

Ημέρα που θα μείνει στην ελληνική τραπεζική ιστορία είναι και η σημερινή, καθώς έπειτα από πολλά χρόνια ήρθε η σειρά της Alpha Bank, έπειτα από το σχετικό πράσινο φως που έδωσε η γενική της συνέλευση, να προβεί σε διανομή 122 εκατ. ευρώ στους μετόχους (μέσω μερίσματος 61 εκατ. ευρώ και 61 εκατ. ευρώ αγοράς ιδίων μετοχών).

«Ήσασταν δίπλα μας, πιστέψατε στο όραμά μας και, χωρίς τη στήριξή σας, δεν θα ήταν εφικτή η επάνοδος της τράπεζας στην κερδοφορία και την ανάπτυξη», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Βασίλης Ψάλτης, προσθέτοντας ότι η τράπεζα θα συνεχίσει την προσπάθεια για την αύξηση της μερισματικής πολιτικής τα επόμενα έτη. 

«Το 2023 ήταν έτος σταθμός. Πέτυχε την πλήρη ιδιωτικοποίηση, με είσοδο στρατηγικού επενδυτή. Δεν επιδιώξαμε απλά την πώληση των μετοχών του ΤΧΣ, αλλά πετύχαμε μία στρατηγική συνεργασία με την είσοδο της Unicredit», συμπλήρωσε. 

«Είμαστε υπερήφανοι»

Από τη μεριά του, ο πρόεδρος της Αlpha Bank Βασίλης Ράπανος αναφέρθηκε στις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας, στη σημασία ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας, αλλά και στην ανάγκη συνέχισης των μεταρρυθμίσεων. 

«Πρέπει να γίνουν πολλές και σημαντικές μεταρρυθμίσεις στον τομέα της δικαιοσύνης, αλλά και στη διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας, ώστε να έλθουν ξένοι επενδυτές», ανέφερε και πρόσθεσε ότι την ίδια στιγμή υπάρχει ανάγκη να διατηρηθεί η δημοσιονομική πειθαρχία, διότι το πλεόνασμα δεν αποτελεί μέσο για την αύξηση των δαπανών, αλλά εργαλείο για τη μείωση του χρέους. 

Εν κατακλείδι, ο κύριος Ράπανος αναφέρθηκε στην στρατηγικής σημασίας συνεργασία της Alpha με τον ιταλικό όμιλο Unicredit, κίνηση που σηματοδοτεί την επιστροφή στην κανονικότητα και θα αποτελέσει καταλύτη ανάπτυξης για την τράπεζα. 

«Είμαστε υπερήφανοι που επιστρέφουμε στη μακρά παράδοση να δίνουμε μέρισμα στους μετόχους», τόνισε. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: