Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Δεν είμαστε σίγουροι εάν τον χτύπησε σφαίρα ή θραύσμα, λέει το FBI

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Δεν είμαστε σίγουροι εάν τον χτύπησε σφαίρα ή θραύσμα, λέει το FBI
epa11476746 Former US President Donald Trump is rushed off stage by secret service after an incident during a campaign rally at the Butler Farm Show Inc. in Butler, Pennsylvania, USA, 13 July 2024. EPA/DAVID MAXWELL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Με σεβασμό στον πρώην πρόεδρο Τραμπ, υπάρχουν κάποια ερωτήματα σχετικά με το αν πρόκειται για σφαίρα ή θραύσμα που χτύπησε το αυτί του», είπε ο διευθυντής Κρίστοφερ Ρέι.

Ο διευθυντής του FBI, Κρίστοφερ Ρέι, αμφισβήτησε κατά πόσο ο Ντόναλντ Τραμπ χτυπήθηκε από σφαίρα ή θραύσμα κατά την απόπειρα δολοφονίας του σε πολιτική συγκέντρωση στην Πενσιλβάνια.

Ενημερώνοντας το Κογκρέσο την Τετάρτη για την απόπειρα δολοφονίας, ο Ρέι δήλωσε: «Με σεβασμό στον πρώην πρόεδρο Τραμπ, υπάρχουν κάποια ερωτήματα σχετικά με το αν πρόκειται για σφαίρα ή θραύσμα που χτύπησε το αυτί του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ρέι πρόσθεσε: «Δεν ξέρω αυτή τη στιγμή αν η σφαίρα αυτή, εκτός από το ότι προκάλεσε το γδάρσιμο, θα μπορούσε να είχε προσγειωθεί κάπου αλλού». Η δήλωση αυτή άφησε ανοιχτά πολλά ερωτήματα σχετικά με την ακριβή φύση και τις συνέπειες του συμβάντος.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του FBI, ο άνδρας που αποπειράθηκε να σκοτώσει τον Ντόναλντ Τραμπ έψαξε στο διαδίκτυο για τον τρόπο με τον οποίο ο Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ δολοφόνησε τον πρόεδρο Τζον Φ. Κένεντι. Ο Κρίστοφερ Ρέι δήλωσε αυτά τα στοιχεία ενώπιον κοινοβουλευτικής επιτροπής που εξετάζει τις παραλείψεις των δυνάμεων επιβολής του νόμου στην απόπειρα δολοφονίας κατά του πρώην προέδρου και νυν υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: