Ο Κασσελάκης διέγραψε τον Πολάκη μετά από λεκτική επίθεση σε συνεργάτιδα του Γεωργιάδη

Ο Κασσελάκης διέγραψε τον Πολάκη μετά από λεκτική επίθεση σε συνεργάτιδα του Γεωργιάδη
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης μιλά κατά τη διάρκεια συζήτησης και λήψης απόφασης, σύμφωνα με τo άρθρο 62 του Συντάγματος και τα άρθρα 43Α και 83 του Κανονισμού της Βουλής, για τις αιτήσεις άρσης της ασυλίας του, Αθήνα, Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019. Πρόκειται για την υπόθεση καταγραφής της συνομιλίας του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα και την υπόθεση του αδικήματος της συκοφαντικής δυσφήμισης μετά τη μήνυση του προέδρου των εργαζόμενων του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτη Πουλή, κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας.ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Άμεση αντίδραση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Τι είπε ο πρώην βουλευτής του κόμματος.

Εκτός ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη, τέθηκε ο Παύλος Πολάκης μετά από επεισόδιο στη βουλή μεταξύ του -πρώην- βουλευτή του κόμματος και συνεργάτιδας του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια συζήτησης στη βουλή ο Παύλος Πολάκης προκάλεσε λεκτικό επεισόδιο σε συνεργάτιδα του Άδωνι Γεωργιάδη, την οποία βγήκε στη συνέχεια να καλύψει η (δακρυσμένη) καθηγήτρια, βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αθηνά Λινού.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Μετά από εισήγηση του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη, ο Παύλος Πολάκης τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από τον πρόεδρο της ΚΟ, Σωκράτη Φάμελλο».

Τι προηγήθηκε

Κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας του σχεδίου νόμου για την ψυχική υγεία, ο κ. Πολάκης απευθύνθηκε στην εν λόγω συνεργάτιδα του Άδωνι Γεωργιάδη:

«Μην στρίβετε τη μούρη σας κυρία μας. Σε σας το λέω έχετε ένα μόνιμο, όχι χαμόγελο, ένα στρίψιμο του στόματος εν είδει απαξίας. Είναι εκνευριστικό. Έχετε μια κυρία συνεργάτη του υπουργού που έχει ένα μόνιμο στριφογύρισμα προσώπου απαξίας. Είναι εκνευριστικό να το βλέπω», τόνισε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, ο οποίος και κατά το παρελθόν είχε σχολιάσει την συγκεκριμένη γυναίκα.

Άμεσα, η κυρία Λινού, με δάκρυα στα μάτια, πήρε τον λόγο: «Να ζητήσω προσωπικά συγγνώμη από τη συνάδελφο που υπέστη αυτή τη μορφή βίας. Και νομίζω ότι δεν μπορούμε να επιτρέπουμε τέτοια συμπεριφορά, δεν έχει σημασία από ποιον προέρχεται σε καμία γυναίκα και κανέναν άνθρωπο. Συγγνώμη γιατί έσπασα κι εγώ με αυτό, θα είμαι σοβαρότερη στα θέματα του νομοσχεδίου».

Απάντηση Άδωνι Γεωργιάδη

Ο υπουργός Υγείας ‘Αδωνις Γεωργιάδης σε ανάρτησή του αμέσως μετά το συμβάν, δήλωσε πως επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Βουλής κ. Τασούλα και ζήτησε την λήψη πειθαρχικών μέτρων από την Βουλή εναντίον του κ. Πολάκη.

«Το να τα βάζει μαζί μου, είναι ως ένα βαθμό κατανοητό, αλλά το να αναγκάζει με bullying, μία ανυπεράσπιστη εργαζόμενη γυναίκα να κλαίει στην εργασία της είναι Απαράδεκτο!» τόνισε.

“Πριν από λίγο, στην διακοπείσα από χθες συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, εν απουσία μου, ο Παύλος Πολάκης επιτέθηκε με απίστευτη λεκτική βία στην νομική μου σύμβουλο κ. Νατάσσα Πετρούλια. Η κα Πετρούλια εκεί βρισκόταν στην εργασία της, καθώς η δουλειά της είναι να ετοιμάζει τις νομοτεχνικές βελτιώσεις που θέλουμε ή όχι να εγκρίνουμε κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής. Εν ώρα εργασίας της λοιπόν, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ της επιτέθηκε διότι είπε: «δεν του αρέσει η φάτσα της κλπ» προσοχή η κυρία αυτή δεν έχει το δικαίωμα του λόγου στην Επιτροπή δεν μίλησε καθόλου στον κ. Πολάκη.

Ήταν τόσο βάναυση η επίθεση του σε μία εργαζόμενη ανυπεράσπιστη γυναίκα, που στη συνέχεια οι συνάδελφοι κ. Μπιμπίλας από την Πλεύση Ελευθερίας  κ. Παναγιωτόπουλος και η κα Αθηνά Λινού από τον ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασαν αμέσως το περιστατικό, όπως φυσικά και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Γιώργος Στύλιο και ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος”, έγραψε ο κ. Γεωργιάδης μεταξύ άλλων.

Φάμελλος: Η συμπεριφορά του κ. Πολάκη δεν ήταν αντίστοιχη με τις δικές μας αρχές και την κοινοβουλευτική διαδικασία

Για την διαγραφή του Παύλου Πολάκη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ενημέρωσε ο πρόεδρος της ΚΟ Σωκράτης Φάμελλος την εθνική αντιπροσωπεία, λαμβάνοντας τον λόγο στην ολομέλεια της Βουλής.

«Ενημερώθηκα κι εγώ και η Κοινοβουλευτική Ομάδα και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, και από το βίντεο και από τα πρακτικά, για την απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά. Η συνάδελφός μας η κ. Λινού ήταν στην επιτροπή και ζήτησε συγνώμη και ο τομεάρχης υγείας ο κ. Παναγιωτόπουλος εκφράσαμε και προς τη συνεργάτιδα και προς τη Βουλή, τη συγνώμη και την ανάγκη τήρησης της δεοντολογίας και την απαράβατη αρχή, την ηθική και πολιτική αρχή που πρέπει να μας διακρίνει όλους, πολύ περισσότερο τους αριστερούς πολιτικούς», είπε ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος και ενημέρωσε τον πρόεδρο της Βουλής ότι «μετά από πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη, θα υπάρξει επιστολή από τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο κ. Πολάκης τίθεται εκτός ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Σε επίπεδο συμπεριφοράς οφείλω να το καταδικάσω και το καταδικάζουμε συνολικά. Είναι μια σοκαριστική συμπεριφορά η οποία δεν αντιστοιχεί και στις δικές μας αρχές και στην κοινοβουλευτική διαδικασία», είπε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Βουλής: «Κάποιες από τις εκφράσεις που χρησιμοποιήσατε δεν με βρίσκουν σύμφωνο. Αλλά νομίζω ότι θα πρέπει κι εσείς να το ξαναδείτε λίγο αυτό, αλλά δεν είναι αυτό το κυρίαρχο και το μείζον. Το μείζον είναι το ότι ο Παύλος Πολάκης τίθεται εκτός ΚΟ και ότι το περιστατικό ήταν απαράδεκτο. Και επειδή εμείς δεν πρέπει να παρασυρόμαστε αντίστοιχα σε κάποιες εκφράσεις που μπορεί να προσελκύσουν την προσοχή, πρέπει κι εμείς κι εσείς και όλοι μας να τηρούμε αυτόν τον κανόνα, γιατί είχαμε και άλλα ανάλογα περιστατικά μέσα στο κοινοβούλιο. Θυμάστε τη χειροδικία, θυμάστε άλλα θέματα τα οποία μας προβληματίζουν όλους. Δεν είναι ίδια ούτε κάνω κανένα συμψηφισμό, εννοώ ότι πρέπει να προστατεύσουμε συνολικά τη δημοκρατική λειτουργία και τη δική μας εικόνα. Είναι δυστυχώς ένα σοβαρό πρόβλημα το οποίο θίγει την αξιοπιστία της πολιτικής και γι΄αυτό πρέπει να είναι πολύ ξεκάθαροι σε όλα αυτά που καταθέτουμε σήμερα. Μας έχει προβληματίσει κι εμάς, έχει στενοχωρήσει όλη την Κοινοβουλευτική Ομάδα και θεωρώ και όλο το κόμμα μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: