Τραμπ: Υπόσχεται να «σώσει» τις ΗΠΑ με Bitcoin και άφθονο ρεύμα

Τραμπ: Υπόσχεται να «σώσει» τις ΗΠΑ με Bitcoin και άφθονο ρεύμα
Photo: pixabay.com
Μιλώντας σε συνέδριο κρυπτονομισμάτων στη Νάσβιλ, διαβεβαίωσε ότι θα διατηρήσει το 100% των bitcoin που διακρατεί η αμερικανική κυβέρνηση και θα τα ενσωματώσει στα εθνικά στρατηγικά αποθέματα, αν επικρατήσει στις εκλογές.

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξέπληξε πολλούς χθες Σάββατο, μετατρεπόμενος σε υπέρμαχο των κρυπτονομισμάτων κατά τη διάρκεια συνεδρίου στη Νάσβιλ, Τενεσί. Υποσχέθηκε ότι, εάν επανεκλεγεί για δεύτερη θητεία, θα προωθήσει το bitcoin ως κεντρικό μέρος της αμερικανικής οικονομικής πολιτικής. «Το bitcoin αντιπροσωπεύει την ελευθερία, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία από τον κρατικό έλεγχο της κυβέρνησης Μπάιντεν-Χάρις», τόνισε.

Τραμπ δεσμεύθηκε ότι όχι μόνο θα διατηρήσει τα bitcoin που κατέχει η αμερικανική κυβέρνηση, αλλά και θα τα αναγορεύσει σε βασικό μέρος των εθνικών στρατηγικών αποθεμάτων. Παρότρυνε τους Αμερικανούς κατόχους κρυπτονομισμάτων να μην πουλήσουν τα bitcoin τους, προτείνοντας ότι η κυβέρνησή του θα υιοθετήσει τις τεχνολογίες των κρυπτονομισμάτων για να εξασφαλίσει την ηγεσία της χώρας στον τομέα αυτό. «Αν δεν υιοθετήσουμε τα κρυπτονομίσματα και την τεχνολογία του bitcoin, θα το κάνει η Κίνα», προειδοποίησε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναφερόμενος στην «εξόρυξη» (mining) και παραγωγή bitcoin, παραδέχθηκε ότι θα χρειαστούν «τεράστιες ποσότητες ηλεκτρισμού». Υποσχέθηκε την κατασκευή ηλεκτρικών σταθμών, χρησιμοποιώντας ορυκτά καύσιμα και πυρηνική ενέργεια, προκειμένου να υποστηρίξει τη δραστηριότητα αυτή. «Θα παράγουμε τόσο ηλεκτρισμό που θα πείτε ‘σας παρακαλούμε, κύριε πρόεδρε, όχι άλλο ηλεκτρισμό!’», χαριτολόγησε.

Ο Τραμπ επίσης επιτέθηκε στην αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις, αποκαλώντας την «τρελή της ριζοσπαστικής αριστεράς» και κατηγορώντας την ότι είναι εναντίον των κρυπτονομισμάτων. Δεσμεύθηκε να σταματήσει την «εκστρατεία» της κατά του ψηφιακού νομίσματος εάν εκλεγεί.

Με τις δηλώσεις του αυτές, ο Τραμπ αναμφίβολα επιδιώκει να κερδίσει τη στήριξη των υποστηρικτών των κρυπτονομισμάτων και να παρουσιάσει μια νέα προσέγγιση για την αμερικανική οικονομική πολιτική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: