Τρίποντο του Γιάννη Αντετοκούνμπο και στο retail 

Τρίποντο του Γιάννη Αντετοκούνμπο και στο retail 
(Ξένη Δημοσίευση) Ο O Γιάννης και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, θα μιλήσουν Live στο facebook και στο site της Στέγης, από την Κεντρική Σκηνή το Σάββατο 24 Ιουνίου 2017, Τρίτη 13 Ιουνίου 2017. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΙΔΡΥΜΑ ΩΝΑΣΗ/STR Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τα αδέλφια Αντετοκούνμπο έχουν επενδύσει ήδη από το real estate και το retail μέχρι τα κρασιά  

Ο Shaquille O’Neal, ο Earvin ‘Magic’ Johnson, ο Alex Rodriguez και τα αδέλφια Αντετοκούνμπο, πέρα απ’ ό,τι είναι παγκοσμίως γνωστοί για τις αθλητικές τους επιδόσεις έχουν και ένα ακόμη κοινό. Έχουν επεκτείνει τις δραστηριότες τους και στον επιχειρηματικό … «στίβο».

Παραδείγματος χάριν ο πρώην επαγγελματίας του NBA, Shaquille O’Neal, επένδυσε τα χρήματά του σε εταιρείες.  Ο O’Neal κατείχε στο παρελθόν το 10% ολόκληρου του χαρτοφυλακίου franchise του Five Guys και τελικά το πούλησε, λέγοντας στο CNBC ότι η επιχείρηση με burger ήταν «πολύ καλή» γι ‘αυτόν.  Ήταν επίσης από τους πρώτους επενδυτές στην Google.

Ο Earvin “Magic” Johnson του NBA είναι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Magic Johnson Enterprises, ενός επενδυτικού ομίλου αξίας περίπου 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας.  Παλαιότερα είχε επίσης 125 καταστήματα Starbucks, τα οποία έκτοτε πούλησε.

Όσο για τον πρωταθλητή του World Series Alex Rodriguez ίδρυσε την A-Rod Corp ως επενδυτική εταιρεία σε ακίνητα το 2003. Έκτοτε επεκτάθηκε στην ανάπτυξη ακινήτων, καθώς και σε επενδύσεις σε άλλα περιουσιακά στοιχεία σε όλους τους κλάδους, συμπεριλαμβανομένων των αθλημάτων και του κλάδου ευεξίας, των μέσων ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα αδέλφια Αντετοκούνμπο έχουν επενδύσει ήδη από το real estate και το retail μέχρι τα κρασιά. 

Η WE ARE ALL BROS Α.Ε., που διατηρεί κατάστημα στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος έκανε πέρυσι πωλήσεις 658.175 ευρώ, που ήταν 37,2% υψηλότερες από το 2022. Ωστόσο για μια ακόμη χρήση εμφάνισε ζημιές 116.187 ευρώ. Εκτός από το συγκεκριμένο κατάστημα τα αδέλφια διαθέτουν και την σειρά ρούχων ANTETOKOUNBROS, και δύο καταστήματα σε Ελλάδα και στο Milwaukee, καθώς και eshop.  Παράλληλα τα αδέλφια έχουν επενδύσει σε αθλητικούς οργανισμούς, όπως τη Νάσβιλ και τους Μιλγουόκι Μπρούερς, συνεργάζονται με τη Ready και με την Nike. 

Επίσης μέσω του family office, ANTEInc, απέκτησαν το 10% στην Ελληνικά Οινοποιεία, μια εταιρεία συμμετοχών η οποία έχει εξαγοράσει την Μπουτάρης και το φυσικό μεταλλικό νερό “Ιόλη”. Βασικός μέτοχος της Ελληνικά Οινοποιεία είναι ο όμιλος Sterner Stenhus, επικεφαλής του οποίου είναι ο Ηλίας Γεωργιάδης, που που είναι μέτοχος μέσω της Sterner Stenhus, στην εισηγμένη εταιρεία επενδύσεων ακίνητης περιουσίας Premia Properties.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα αποφασισθηκε  αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 3,1 εκατ. ευρώ στην Αμπελώνες Ναβαρίνο ΜΑΕ. Την αύξηση θα καλύψει η PREMIA που αποκτά το 50% της εταιρείας Αμπελώνες Ναβαρίνο ΜΑΕ έναντι 4.083.086 ευρώ. Πρόκειται για ένα deal που ανακοινώθηκε στις αρχές του έτους και παίρνει πλέον σάρκα και οστά αυτές τις ημέρες. Το πλάνο ανάπτυξης των αμπελώνων στο Ναβαρίνο περιλαμβάνει την ανάπτυξη επισκέψιμου οινοποιείου 4.000 τ.μ. συνολικής επένδυσης κοντά στα 10 εκατ. ευρώ το οποίο θα λειτουργήσει στα τέλη του 2025 αρχές του 2026.

Ο σταρ των Milwaukee Bucks, Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος κατέχει τίτλο στο NBA και βραβεία MVP, συμμετέχει και στο Calamos Antetokounmpo Global Sustainable Equities ETF (SROI). Σύμφωνα με την κατάθεση της SEC, το SROI θα είναι ένα ενεργά διαχειριζόμενο αμοιβαίο κεφάλαιο και επιδιώκει να επενδύει σε μετοχές παγκόσμιων εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, ανεπτυγμένων, αναδυόμενων αγορών και αγορών αιχμής που έχουν άνω του μέσου όρου δυναμικό ανάπτυξης και ανταποκρίνονται σε ESG κριτήρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: