Αττική Οδός: «Πράσινο φως» από το Ελεγκτικό Συνέδριο για τη νέα σύμβαση 3,3 δισ. ευρώ

Αττική Οδός: «Πράσινο φως» από το Ελεγκτικό Συνέδριο για τη νέα σύμβαση 3,3 δισ. ευρώ
Άποψη της Αττικής Οδού στην έξοδο που οδηγεί στο Χολαργό και την Αγία Παρασκευή, Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2006. Φαινόμενα επιθέσεων με πέτρες σε διερχόμενα αυτοκίνητα με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές σε οχήματα έχουν παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα σε διάφορα σημεία της Αττικής Οδού. Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο φάκελος της σύμβασης παραδόθηκε στο Ελεγκτικό Συνέδριο από το ΤΑΙΠΕΔ στις 5 Ιουλίου και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα δόθηκε η απαραίτητη έγκριση.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο ολοκλήρωσε επιτυχώς τον προσυμβατικό έλεγχο νομιμότητας της σύμβασης παραχώρησης για την Αττική Οδό, διευκολύνοντας έτσι τη διαδικασία σύναψης της σύμβασης.

Ο φάκελος της σύμβασης παραδόθηκε στο Ελεγκτικό Συνέδριο από το ΤΑΙΠΕΔ στις 5 Ιουλίου και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα δόθηκε η απαραίτητη έγκριση.

Η ταχεία έγκριση από το Ανώτατο Δικαστήριο ευθυγραμμίζεται με το στόχο του ΤΑΙΠΕΔ να ολοκληρωθεί το οικονομικό κλείσιμο της σύμβασης μέχρι το τέλος του έτους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κατέθεσε την υψηλότερη προσφορά το Σεπτέμβριο του 2023, ύψους 3,27 δισεκατομμυρίων ευρώ, για τη 25ετή λειτουργία, χρηματοδότηση, συντήρηση και εκμετάλλευση του αυτοκινητόδρομου.

Η υπάρχουσα σύμβαση παραχώρησης λήγει τον Οκτώβριο του 2024, και η διαχείριση της Αττικής Οδού θα επιστρέψει προσωρινά στο Δημόσιο μέχρι να αναλάβει το έργο η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Αττική Οδός είναι ένας σύγχρονος αυτοκινητόδρομος μήκους περίπου 70 χιλιομέτρων, ο οποίος κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1990 με τη μέθοδο της παραχώρησης. Αποτελεί τον περιφερειακό οδικό άξονα της μητροπολιτικής περιοχής της Αθήνας και είναι ένα κρίσιμο μέρος του οδικού δικτύου του Νομού Αττικής. Πρόκειται για έναν προαστιακό δρόμο και αυτοκινητόδρομο με δύο ή τρεις λωρίδες κυκλοφορίας και μία λωρίδα έκτακτης ανάγκης (ΛΕΑ) ανά κατεύθυνση. Σε ορισμένα τμήματα, ο προαστιακός σιδηρόδρομος κινείται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στη μέση του αυτοκινητοδρόμου, αλλά δεν αποτελεί μέρος της σύμβασης παραχώρησης.

Ο αυτοκινητόδρομος της Αττικής Οδού λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος του οδικού άξονα ΠΑΘΕ (Πάτρα – Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Εύζωνοι), καθώς συνδέει την Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας με την Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου, παρακάμπτοντας το κέντρο της Αθήνας. Αποτελείται από δύο κάθετα, διασταυρούμενα τμήματα: την Ελεύθερη Λεωφόρο Ελευσίνας – Σταυρού – Σπάτων, μήκους περίπου 52 χλμ., και τη Δυτική Περιφερειακή Λεωφόρο Υμηττού, μήκους περίπου 13 χλμ. Στην Αττική Οδό περιλαμβάνεται επίσης και τμήμα της Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Αιγάλεω, μήκους περίπου 5 χλμ..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: