Η Hugo Boss φεύγει από την αγορά της Ρωσίας – Το deal με την Stockmann

Η Hugo Boss φεύγει από την αγορά της Ρωσίας – Το deal με την Stockmann
Photo: AFP
Εντασσόμενη στις τάξεις των δυτικών οίκων που αποχωρούν από τη ρωσική αγορά λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Η Hugo Boss πούλησε τη ρωσική επιχείρησή της στον συνεργάτη χονδρικής Stockmann έναντι αδιευκρίνιστης αμοιβής, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο γερμανικός οίκος μόδας, εντασσόμενη στις τάξεις των δυτικών οίκων που αποχωρούν από τη ρωσική αγορά λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Η γερμανική εταιρεία μόδας ανέστειλε τη λιανική της δραστηριότητα στη Ρωσία αμέσως μετά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022. Επίσης, διέκοψε τις δραστηριότητές της στο ηλεκτρονικό εμπόριο στη ρωσική αγορά και σταμάτησε τη διαφήμιση.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι η ρωσική θυγατρική μας πωλήθηκε στην Stockmann JSC – μια εταιρεία που ανήκει σε έναν από τους μακροχρόνιους συνεργάτες χονδρικής της Hugo Boss στη χώρα» ανέφερε η Hugo Boss.

Κανένα από τα δύο μέρη δεν αποκάλυψε τους οικονομικούς όρους της συμφωνίας, αλλά η Ρωσία απαιτεί από τις ξένες εταιρείες να πωλούν περιουσιακά στοιχεία με έκπτωση τουλάχιστον 50%.

Τα ρωσικά εταιρικά αρχεία έδειξαν ότι η συμφωνία έκλεισε στις 2 Αυγούστου και ότι η Stockmann JSC κατέχει πλέον το 100% της Hugo Boss Rus με ονομαστική αξία 40 εκατομμύρια ρούβλια (470.588 δολάρια).

Η Hugo Boss είχε δεχτεί πιέσεις από οργανώσεις όπως η B4Ukraine για τη συνέχιση της προμήθειας ορισμένων προϊόντων στη Ρωσία.

Η B4Ukraine είναι ένας συνασπισμός ομάδων της κοινωνίας των πολιτών που επιδιώκει να υποχρεώσει τις δυτικές εταιρείες να διακόψουν τους δεσμούς τους με τη Ρωσία.

“Όσον αφορά τη χονδρική μας επιχείρηση, εκπληρώναμε τις συμβατικές υποχρεώσεις προς τους εταίρους μας. Σε αυτό το πλαίσιο, η Hugo Boss συμμορφώνεται και συμμορφωνόταν πάντοτε με τις υφιστάμενες κυρώσεις της ΕΕ» σημειώνεται από την εταιρεία.

Η Stockmann στη Ρωσία λειτουργεί ανεξάρτητα από τον πρώην φινλανδικό ιδιοκτήτη της, ο οποίος πούλησε τη ρωσική επιχείρησή του μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Μόσχα το 2014.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com