Γκούλσμπι (Fed) για έκτακτη μείωση επιτοκίων: «Όλα είναι στο τραπέζι»

Γκούλσμπι (Fed) για έκτακτη μείωση επιτοκίων: «Όλα είναι στο τραπέζι»
WASHINGTON D.C., UNITED STATES - MAY 22: A view from the United States Federal Reserve Building in Washington D.C., United States on May 22, 2023. Celal Gunes / Anadolu Agency (Photo by Celal Gunes / ANADOLU AGENCY / Anadolu via AFP) Photo: AFP
Ερωτώμενος για το αν η Fed θα προχωρήσει σε έκτακτη μείωση επιτοκίων, ο αξιωματούχος της Fed, Όσταν Γκούλσμπι, απάντησε ότι όλα είναι πάντα στο τραπέζι.

Ο αξιωματούχος της Fed, Όσταν Γκούλσμπι, δήλωσε ότι ενώ τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ τον Ιούλιο ήταν πιο αδύναμα από ό,τι αναμενόταν, η εικόνα δεν είναι αυτή μιας ύφεσης.

Τόνισε, ωστόσο, ότι η Fed πρέπει να παρακολουθεί τις αλλαγές στο οικονομικό περιβάλλον ώστε τα επιτόκια να μην γίνουν υπερβολικά περιοριστικά.

«Θες να είσαι τόσο περιοριστικός μόνο αν πιστεύεις ότι υπάρχει φόβος υπερθέρμανσης» ανέφερε σε συνέντευξή του στο CNBC. «Τα στοιχεία αυτά, δεν μου φαίνονται σαν υπερθέρμασνη» πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερωτώμενος για το αν η Fed θα προχωρήσει σε έκτακτη μείωση επιτοκίων, ο Γκούλσμπι απάντησε ότι όλα είναι πάντα στο τραπέζι.

Ο ίδιος επισήμανε, πάντως, ότι η δουλειά της Fed δεν είναι να αντιδρά στα στοιχεία ενός μήνα για την απασχόληση. Αν τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας αποτελούν ένα μακροπρόθεσμο σημάδι τότε θα πρέπει να αντιδράσουμε, πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: