«Διαφήμιση» της βρετανικής Express στην εναλλακτική και πολιτιστική διάσταση της Πάρου

«Διαφήμιση» της βρετανικής Express στην εναλλακτική και πολιτιστική διάσταση της Πάρου
Φωτογραφία που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και εικονίζει άποψη από της Πάρο. Σημαντικές διακρίσεις, για άλλη μία χρονιά, απέσπασε η Ελλάδα στα Reader’s Choice Awards 2019, αυτή τη φορά από τους αναγνώστες της αμερικανικής έκδοσης του κορυφαίου ταξιδιωτικού περιοδικού «Conde Nast Traveller». Συγκεκριμένα η χώρα μας κατατάχθηκε στην 7η θέση της κατηγορίας «Κορυφαίες 20 χώρες» (Top 20 Countries), όπου υποψήφιες ήταν συνολικά 193 χώρες, ενώ στην κατηγορία «Καλύτερα νησιά στον κόσμο» (Best islands in the World) και ειδικότερα στα «Κορυφαία 5 νησιά της Ευρώπης» (Top 5 in Europe) η Ελλάδα απέσπασε τη «μερίδα του λέοντος», αφού η Μύκονος κατέλαβε την 3η, η Πάρος την 4η και η Κρήτη την 5η θέση. Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ/Kostas Vergas Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Για όσους αναζητούν την ομορφιά και τη γοητεία των Κυκλάδων χωρίς τα συντριπτικά πλήθη τουριστών».

«Μια γραφική και λιγότερο πολυσύχναστη εναλλακτική» προσφέρει η Πάρος, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Express και συμπληρώνει: «Αυτό το νησί συγκαταλέχτηκε πρόσφατα στη λίστα των Times με τους πέντε μυστικούς ευρωπαϊκούς προορισμούς προς εξερεύνηση, επαινετικό για την ικανότητά του να προσφέρει μια ενναλακτική απόδραση από περιοχές με μεγάλα πλήθη τουριστών, με γαλήνιες παραλίες και οικονομικές ταβέρνες».

Στο ίδιο δημοσίευμα, το κυκλαδίτικο νησί χαρακτηρίστηκε ως «ένας εξαιρετικός προορισμός για όσους αναζητούν την ομορφιά και τη γοητεία των Κυκλάδων χωρίς τα συντριπτικά πλήθη τουριστών, καθιστώντας τον ιδανικό για χαλαρωτικές αλλά πολιτιστικά εμπλουτισμένες διακοπές».

Η εφημερίδα περιέγραψε επίσης το νησί ως «το τέλειο μέρος για να ξεφύγεις από την πολυκοσμία παραλίες απαλλαγμένες από τις ορδές των TikTokers και ταβέρνες που δεν χρεώνουν μια περιουσία». Στη συνέχεια παραθέτει πληροφορίες για τα σημεία που ξεχωρίζουν:

«Η Παροικιά είναι η πρωτεύουσα και το κύριο λιμάνι της Πάρου , με την αυθεντική κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική. Υπάρχουν μικρά μπουτίκ, εκκλησίες , τα ερείπια του φράγκικου κάστρου, πολλά μουσεία και το μοναστήρι της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής.

Η Νάουσα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του νησιού και το πολυσύχναστο κέντρο της νυχτερινής ζωής, με εξαιρετικά εστιατόρια και πολυτελή ξενοδοχεία. Η Πάρος έχει πολλές παραλίες όπως η Χρυσή Ακτή, οι Κολυμπήθρες, η Σάντα Μαρία, ο κόλπος της Νάουσας, το Μαρτσέλο και η Αγία Ειρήνη. Οι επισκέπτες μπορούν να νοικιάσουν βάρκες ή να κάνουν περιηγήσεις με βάρκα στο νησί, που προσφέρει την ευκαιρία να δουν τα κρυφά σημεία της Πάρου, με θέα τα καταγάλανα νερά, τα παραθαλάσσια χωριά, ακόμη και ένα βυθισμένο αεροπλάνο».

Υπενθυμίζεται ότι η Πάρος έχει ενταχθεί στην πλατφόρμα SustainableGreece.co.uk, έπειτα από μέριμνα του Γραφείου ΕΟΤ Ηνωμένου Βασιλείου και Ιρλανδίας. Στόχος της συγκεκριμένης δράσης είναι η προβολή των πρωτοβουλιών για την βιωσιμότητα των ελληνικών προορισμών και την αειφόρο τουριστική ανάπτυξη στο βρετανικό κοινό αλλά και στη διεθνή τουριστική αγορά. Οι πληροφορίες που παρέχονται μέσω της πλατφόρμας του ΕΟΤ αποτέλεσαν τη βάση για την ανάπτυξη νέων εμπλουτισμένων τουριστικών πακέτων προς την Ελλάδα, για αυθεντικές, «έξυπνες» και οικολογικές εμπειρίες διακοπών.

Σε δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Θοδωρής Μπιζάς τόνισε: «Κινούμαστε μεθοδικά προς την κατεύθυνση μιας ορθολογικής ανάπτυξης στο νησί, χωρίς να προκαλούμε περαιτέρω επιβαρύνσεις στη βασική τουριστική περίοδο. ‘Αλλωστε και τα στατιστικά στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι, ενώ ομαλοποιούνται οι μήνες αιχμής, καταγράφονται αυξήσεις στην αρχή και το τέλος της χρονιάς, πράγμα που οφείλεται στη συστηματική ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του νησιού, όπως φαίνεται και από το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ