H Domino’s Pizza ρίχνει τις τιμές… στη Μεγάλη Βρετανία

H Domino’s Pizza ρίχνει τις τιμές… στη Μεγάλη Βρετανία
epa06146565 A delivery person on bicycle departs a Domino's Pizza store in Sydney, New South Wales, Australia, 15 August 2017. Shares in Domino's Pizza have fallen sharply after the fast food retailer's strong profit and sales growth missed its own forecasts and announced a 300 million Australian dollar (235 million US dollar) share buyback after its shares have slipped about 22 percent in the past eight months. EPA/PAUL MILLER AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η αλυσίδα δήλωσε ότι θα μοιραστεί με τους καταναλωτές το χαμηλότερο κόστος στο δεύτερο εξάμηνο του έτους

Μείωση των τιμών, μέσω περισσότερων προωθητικών ενεργειών, τους επόμενους μήνες υπόσχεται η Domino’s Pizza Group, που εναποθέτει τις ελπίδες της για αύξηση των πωλήσεων μετά από ένα “αργό ξεκίνημα” το 2024. 

Η αλυσίδα δήλωσε ότι θα μοιραστεί με τους καταναλωτές το χαμηλότερο κόστος στο δεύτερο εξάμηνο του έτους. Εκπρόσωπος ανέφερε ότι η εταιρεία αναμένει από τους franchisee να μεταφέρουν αυτές τις μειώσεις στους πελάτες, καθώς αυτοί καθορίζουν την τιμή του μενού και μπορούν να προσφέρουν προσφορές στην περιοχή τους.

Οι μετοχές της εισηγμένης στο Λονδίνο Domino’s υποχώρησαν την Τρίτη, καθώς μείωσε τις προβλέψεις για το σύνολο του έτους, αφού τα έσοδα του ομίλου μειώθηκαν κατά 1,8% σε ετήσια βάση σε 326,8 εκατ. στερλίνες το εξάμηνο έως τις 60 Ιουνίου και οι συνολικές παραγγελίες υποχώρησαν μόλις κατά 1% σε 35,1 εκατ. στερλίνες. 

Η εταιρεία, η οποία διαχειρίζεται και παραχωρεί καταστήματα Domino’s στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, αναμένει τώρα ότι τα προσαρμοσμένα ετήσια βασικά κέρδη “θα είναι προς το χαμηλότερο άκρο του τρέχοντος εύρους των προσδοκιών της αγοράς”. Οι αναλυτές προβλέπουν ότι τα ετήσια κέρδη θα κυμανθούν μεταξύ 144 και 149 εκατομμυρίων λιρών.

Ο Andrew Rennie, διευθύνων σύμβουλος, δήλωσε ότι οι πωλήσεις που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού γεύματος αποτελούν μόνο το 10-15% των εργασιών της Domino’s, αλλά η εταιρεία ελπίζει να το αυξήσει αυτό.

Η Domino’s δήλωσε ότι έλαβε ώθηση από το τουρνουά Euro 2024 με τις πωλήσεις τον Ιούλιο να αυξάνονται 5,8%. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η αλυσίδα πούλησε 20 πίτσες το δευτερόλεπτο κατά τη διάρκεια των αγώνων της Αγγλίας, μέχρι τον τελικό, όταν η ομάδα έχασε από την Ισπανία.