Visa: Πόσο θα ενισχύσουν οι Ολυμπιακοί του Παρισιού την οικονομία της Γαλλίας;

Visa: Πόσο θα ενισχύσουν οι Ολυμπιακοί του Παρισιού την οικονομία της Γαλλίας;
epaselect epa11498250 Spectators in the Trocadero watch a light show on the Eiffel Tower during the Opening Ceremony of the Paris 2024 Olympic Games, in Paris, France, 26 July 2024. EPA/MARTIN DIVISEK Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι μικρές επιχειρήσεις στο Παρίσι ανέφεραν αύξηση 26% στις πωλήσεις σε κατόχους καρτών Visa κατά τη διάρκεια του πρώτου Σαββατοκύριακου των Ολυμπιακών Αγώνων.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού δίνουν την απαραίτητη ώθηση στη γαλλική οικονομία χάρη στην αύξηση των καταναλωτικών δαπανών, σύμφωνα με έκθεση της αμερικανικής εταιρείας τραπεζικών καρτών και χρηματοοικονομικών συναλλαγών Visa.

Η Γαλλία, η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, βασίζεται στους Αγώνες για να στηρίξει την ισχνή ανάπτυξή της, με τη στατιστική της υπηρεσία να προβλέπει ώθηση 0,3 ποσοστιαίων μονάδων από τις πωλήσεις εισιτηρίων και τηλεοπτικών δικαιωμάτων και από την αύξηση του τουρισμού.

Η Visa δήλωσε ότι τα στοιχεία της έδειξαν ότι οι μικρές επιχειρήσεις στο Παρίσι ανέφεραν αύξηση 26% στις πωλήσεις σε κατόχους καρτών Visa κατά τη διάρκεια του πρώτου Σαββατοκύριακου των Ολυμπιακών Αγώνων σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα.

«Τα τελευταία μας στοιχεία δείχνουν σημαντική αύξηση των καταναλωτικών δαπανών μεταξύ των κατόχων καρτών Visa κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου της τελετής έναρξης» δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της Visa Europe, Σαρλότ Χογκ.

Η Visa, η οποία είναι ένας από τους εταιρικούς χορηγούς των Ολυμπιακών Αγώνων, δήλωσε ότι οι κάτοχοι καρτών της στις ΗΠΑ αντιπροσώπευαν το μεγαλύτερο κομμάτι των ξένων δαπανών που σχετίζονται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, με τις δαπάνες τους να είναι 29% υψηλότερες από ό,τι ένα χρόνο νωρίτερα.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είχαν επίσης ως αποτέλεσμα μεγάλες αυξήσεις στις δαπάνες από τους Βραζιλιάνους και Ιάπωνες κατόχους καρτών Visa, ανέφερε σε μια έκθεση που δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά αργά την Τρίτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com