Sell-off στις παγκόσμιες αγορές: Οι προειδοποιήσεις της Goldman Sachs στους επενδυτές

Sell-off στις παγκόσμιες αγορές: Οι προειδοποιήσεις της Goldman Sachs στους επενδυτές
Photo:
Αβεβαιότητες γύρω από τις επικείμενες μειώσεις των επιτοκίων της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) και τις αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Μετά από μια ταραχώδη εβδομάδα στις παγκόσμιες αγορές, τα χειρότερα του ξεπουλήματος μπορεί να έχουν περάσει, αλλά οι επενδυτές πρέπει να «κρατήσουν τα χαλινάρια σφιχτά στα μεγάλα κατευθυντικά στοιχήματα προς το παρόν», δήλωσε ο Τόνι Πασκουαριέλο, παγκόσμιος επικεφαλής κάλυψης hedge funds της Goldman Sachs.

Σε σημείωμα πελάτη που εκδόθηκε την Τετάρτη και είδε το Reuters, ο Πασκουαριέλο αποκάλεσε τις κινήσεις της εβδομάδας στην αγορά από την Παρασκευή «ένα παγκόσμιο margin call» και έθεσε το πού ενδεχομένως κατευθύνονται οι αγορές από εδώ και πέρα.

Οι επενδυτές πασχίζουν να καταλάβουν αν η ευρεία χρηματιστηριακή κατάρρευση που πυροδοτήθηκε από τις ανησυχίες για την ύφεση στις ΗΠΑ και την εκκαθάριση των carry trades που χρηματοδοτούνται από το γιεν έχει τελειώσει.

Προσαρμόζονται επίσης στις αβεβαιότητες γύρω από τις επικείμενες μειώσεις των επιτοκίων της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) και τις αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Η πτώση αυτή την εβδομάδα άφησε άναυδες τις αγορές, με τον S&P 500 να υποχωρεί σχεδόν 6% σε μόλις πέντε ημέρες διαπραγμάτευσης τον Αύγουστο, ενώ ο ιαπωνικός Nikkei σημείωσε πτώση 10% μέσα στον μήνα.

Η Goldman δήλωσε ότι ολόκληρη η κοινότητα των συναλλαγών μπορεί να μην έχει καθαρίσει πλήρως από τον κίνδυνο, με τις ροές του franchise και τα στοιχεία της prime brokerage να μην αποκαλύπτουν έναν τόνο πωλήσεων, αν και οι κινήσεις έχουν τα σημάδια σημαντικής μεταφοράς κινδύνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com