Νέο μακελειό στη Γάζα: Πάνω από 100 νεκροί σε επίθεση του Ισραήλ σε σχολείο

Νέο μακελειό στη Γάζα: Πάνω από 100 νεκροί σε επίθεση του Ισραήλ σε σχολείο
DEIR AL BALAH, GAZA - FEBRUARY 20: Locals conduct search and rescue operations among the rubble of buildings destroyed by an Israeli attack on Nuseirat camp in Deir al Balah, Gaza on February 20, 2024. Ashraf Amra / Anadolu (Photo by ashraf amra / ANADOLU / Anadolu via AFP) Photo: AFP
Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι είχε στόχο ένα κέντρο διοίκησης της Χαμάς.

Περισσότεροι από 100 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν σε ισραηλινό πλήγμα σε σχολείο της Γάζας όπου φιλοξενούνται εκτοπισμένοι, ανακοίνωσε το Σάββατο η κυβέρνηση της Χαμάς στη Γάζα, ένα αεροπορικό πλήγμα που ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι είχε στόχο ένα κέντρο διοίκησης της Χαμάς.

Τα πλήγματα χτύπησαν όταν οι άνθρωποι που βρίσκονταν καταφύγιο στο σχολείο εκτελούσαν την προσευχή της αυγής, με αποτέλεσμα να υπάρξουν πολλά θύματα, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το γραφείο μέσων ενημέρωσης της Χαμάς. Οι γιατροί δεν είχαν ακόμη καταφέρει να φτάσουν σε όλα τα πτώματα, ανέφερε.

Δεν υπήρχαν άμεσες πληροφορίες από τις υγειονομικές αρχές της Γάζας.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι η αεροπορία του στόχευσε ένα κέντρο διοίκησης και ελέγχου όπου κρύβονταν διοικητές και πράκτορες της Χαμάς.

Ο στρατός δήλωσε ότι είχε λάβει μέτρα για να μειώσει τον κίνδυνο να πληγούν άμαχοι, «συμπεριλαμβανομένης της χρήσης πυρομαχικών ακριβείας, εναέριας επιτήρησης και πληροφοριών πληροφοριών». Δεν σχολίασε αμέσως τις αναφορές για τα θύματα από τη Γάζα.

Το Ισραήλ εξαπέλυσε την επίθεσή του στη Γάζα, με στόχο να εξοντώσει τη Χαμάς, αφού μαχητές της ισλαμιστικής οργάνωσης εισέβαλαν στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, σκοτώνοντας 1.200 ανθρώπους, κυρίως αμάχους, και αιχμαλωτίζοντας περισσότερους από 250 ομήρους σύμφωνα με ισραηλινούς απολογισμούς.

Από τότε, σχεδόν 40.000 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στην ισραηλινή επίθεση στη Γάζα, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, το οποίο δεν κάνει διάκριση μεταξύ μαχητών και αμάχων.

Οι αξιωματούχοι υγείας λένε ότι οι περισσότεροι νεκροί ήταν άμαχοι. Το Ισραήλ, το οποίο έχει χάσει 329 στη Γάζα, λέει ότι τουλάχιστον το ένα τρίτο των Παλαιστινίων νεκρών είναι μαχητές.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Αίγυπτος και το Κατάρ προσπαθούν να αναζωογονήσουν τις συνομιλίες για την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, προγραμματίζοντας έναν νέο γύρο διαπραγματεύσεων για την Πέμπτη, καθώς αυξάνονται οι φόβοι για μια ευρύτερη σύγκρουση, στην οποία εμπλέκονται το Ιράν και η λιβανέζικη σύμμαχός του Χεζμπολάχ. Η Τεχεράνη υποστηρίζει επίσης τη Χαμάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: