Πούτιν για Ουκρανία: «Προσπαθεί να υπονομεύσει τη ρωσική σταθερότητα»

Πούτιν για Ουκρανία: «Προσπαθεί να υπονομεύσει τη ρωσική σταθερότητα»
In this pool photograph distributed by Russian state agency Sputnik, Russian president-elect Vladimir Putin walks prior to his inauguration ceremony at the Kremlin in Moscow on May 7, 2024. (Photo by Sergei BOBYLYOV / POOL / AFP) Photo: AFP
«Οι απώλειες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων αυξάνονται δραματικά γι' αυτές» υποστήριξη ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε τη Δευτέρα ότι η Ουκρανία προσπαθεί να υπονομεύσει τη ρωσική σταθερότητα με την εισβολή της στο νότιο τμήμα της χώρας, αλλά δεν θα τα καταφέρει.

«Οι απώλειες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων αυξάνονται δραματικά γι’ αυτές, συμπεριλαμβανομένων των πιο ετοιμοπόλεμων μονάδων, μονάδων που ο εχθρός μεταφέρει στα σύνορά μας», δήλωσε ο Πούτιν σε τηλεοπτική συνάντηση με κορυφαίους αξιωματούχους ασφαλείας και περιφερειακούς κυβερνήτες.

«Ο εχθρός θα λάβει ασφαλώς μια άξια απάντηση και όλοι οι στόχοι που αντιμετωπίζουμε θα επιτευχθούν, χωρίς αμφιβολία» πρόσθεσε.

Η Ουκρανία ελέγχει 28 ρωσικούς οικισμούς και έχει προχωρήσει σε βάθος 12 χιλιομέτρων από τα σύνορα

Ο κυβερνήτης της ρωσικής περιοχής Κουρσκ Αλεξέι Σμιρνόφ δήλωσε σήμερα ότι η Ουκρανία ελέγχει 28 οικισμούς στην παραμεθόρια επαρχία και ότι οι δυνάμεις του Κιέβου έχουν προχωρήσει σε βάθος 12 χιλιομέτρων εντός του ρωσικού εδάφους κατά την διάρκεια της εισβολής τους που άρχισε στις 6 Αυγούστου.

Τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο Σμιρνόφ δήλωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν βλήματα που περιείχαν χημικά όπλα κατά την διάρκεια της εισβολής τους.

Δεν είναι σαφές αν ο Σμιρνόφ παρουσίασε οποιαδήποτε αποδεικτικά στοιχεία για να στηρίξει τον ισχυρισμό του, τον οποίο το πρακτορείο Reuters δεν είναι σε θέση να επαληθεύσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: