Προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ: Ο Τραμπ θα επιστρέψει στον τόπο της απόπειρας δολοφονίας του

Προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ: Ο Τραμπ θα επιστρέψει στον τόπο της απόπειρας δολοφονίας του
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Όπως είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε ο υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ στον Έλον Μασκ.

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ότι θα επιστρέψει τον Οκτώβριο στο Μπάτλερ της Πενσιλβάνια, όπου επέζησε από απόπειρα δολοφονίας στις 13 Ιουλίου.

Η παραπάνω αναφορά του Τραμπ έγινε σε συνέντευξη που παραχώρησε ο υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ στον Έλον Μασκ και στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter).

Τεχνικά προβλήματα

Σημειώνεται πως τεχνικά προβλήματα καθυστέρησαν την έναρξη της συνέντευξης για περισσότερα από 40 λεπτά.

Ο Μασκ, ο οποίος έχει υποστηρίξει τον Τραμπ, απέδωσε τις δυσκολίες σε μια κατανεμημένη επίθεση άρνησης παροχής υπηρεσιών, κατά την οποία ένας διακομιστής ή ένα δίκτυο κατακλύζεται από κίνηση σε μια προσπάθεια να τεθεί εκτός λειτουργίας, αν και ο ισχυρισμός του δεν μπορούσε να επαληθευτεί.

Ο Τραμπ προσπάθησε να μετατρέψει τα προβλήματα σε θετικά, συγχαίροντας τον Μασκ για τον αριθμό των ανθρώπων που προσπαθούν να συντονιστούν. Μια μέτρηση στο X έδειξε ότι κατά τη διάρκεια της μακροσκελούς συζήτησης άκουγαν κατά διαστήματα έως και 1,3 εκατομμύρια άνθρωποι.

Τα τεχνικά προβλήματα θύμισαν ένα παρόμοιο γεγονός στο X τον Μάιο του 2023, όταν ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις υπέστη ένα χαοτικό ξεκίνημα της υποψηφιότητάς του για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων λόγω δυσλειτουργιών στην πλατφόρμα.

Οι δύο άνδρες αντάλλαξαν επανειλημμένα επαίνους, με τον επικεφαλής της Tesla να επαινεί τον Τραμπ για τη γενναιότητά του κατά τη διάρκεια της απόπειρας δολοφονίας του τον περασμένο μήνα και τον Τραμπ να συγχαίρει τον Μασκ για την προθυμία του να απολύσει εργαζόμενους που ζητούσαν καλύτερες συνθήκες.

Ο Μασκ, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ανακοίνωσε την υποστήριξή του στον Τραμπ λίγο μετά την απόπειρα δολοφονίας του, παρά την αντίθεση του Ρεπουμπλικάνου στην κρατική στήριξη των κατασκευαστών ηλεκτρικών αυτοκινήτων όπως η Tesla. Ο Μασκ υποστήριξε τον Δημοκρατικό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν το 2020, αλλά έκτοτε έχει στραφεί προς τα δεξιά.

«Νομίζω ότι βρισκόμαστε σε μια διακλάδωση στο δρόμο του πεπρωμένου, του πολιτισμού, και νομίζω ότι πρέπει να πάρουμε το σωστό δρόμο, και νομίζω ότι εσείς είστε ο σωστός δρόμος», είπε στον Τραμπ όταν ολοκληρώθηκε η συνέντευξη.

Η συνομιλία με τον Μασκ προσέφερε στον Τραμπ μια αφιλτράριστη ευκαιρία να εκθέσει το σύνηθες μείγμα παραπόνων, προσωπικών επιθέσεων και υπερβολικών ή ψευδών ισχυρισμών του.

Ανακρίβειες

Ο Μασκ άφησε τον Τραμπ να ηγηθεί της συζήτησης και δεν αμφισβήτησε τις ανακριβείς δηλώσεις του Τραμπ, όπως τον ισχυρισμό ότι άλλες χώρες στέλνουν εγκληματίες από τις φυλακές τους στα νότια σύνορα των ΗΠΑ ή ότι οι τιμές του μπέικον είχαν αυξηθεί τέσσερις ή πέντε φορές.

Μελέτες δείχνουν ότι οι μετανάστες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που βρίσκονται παράνομα στις ΗΠΑ, δεν διαπράττουν εγκλήματα σε υψηλότερο ποσοστό από τους γηγενείς Αμερικανούς.

Η ομιλία αυτή ήταν η τελευταία προσπάθεια του Τραμπ να αποσπάσει τα φώτα της δημοσιότητας από τη Δημοκρατική αντίπαλό του, την αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις, της οποίας η είσοδος στην κούρσα την 11η ώρα έχει κινητοποιήσει το κόμμα της και έχει ενισχύσει τον έρανο των Δημοκρατικών.

Η Χάρις έχει κυριαρχήσει στα πρωτοσέλιδα με μια σειρά από συγκεντρώσεις υψηλής ενέργειας από τότε που αντικατέστησε τον Μπάιντεν ως υποψήφιο του κόμματος πριν από τρεις εβδομάδες. Η δυναμική της θα μπορούσε να πάρει άλλη μια ώθηση από το Εθνικό Συνέδριο των Δημοκρατικών την επόμενη εβδομάδα στο Σικάγο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com