ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν δίνει βραβείο 150 εκατ. δολαρίων για την πρόληψη του καρκίνου

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν δίνει βραβείο 150 εκατ. δολαρίων για την πρόληψη του καρκίνου
epa11495071 US President Joe Biden pauses after addressing the nation from the Oval Office of the White House in Washington, DC, USA,, 24 July 2024. Biden spoke about his decision to drop out of the 2024 presidential race. EPA/EVAN VUCCI / POOL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχεδόν δύο εκατομμύρια Αμερικανοί διαγιγνώσκονται εκ νέου με καρκίνο συμπαγών όγκων κάθε χρόνο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα ανακοινώσει την Τρίτη ότι θα διαθέσει 150 εκατομμύρια δολάρια σε νέα ομοσπονδιακή χρηματοδότηση για την ανάπτυξη τεχνολογίας που θα βοηθήσει καλύτερα τους χειρουργούς να αφαιρούν με επιτυχία τους καρκινικούς όγκους.

Το βραβείο, το οποίο θα ανακοινωθεί κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Νέα Ορλεάνη, είναι η τελευταία έγχυση χρημάτων στο «Cancer Moonshot» του Μπάιντεν, ένα πρόγραμμα στο οποίο πρωτοστατούν ο πρόεδρος και η Πρώτη Κυρία και το οποίο στοχεύει στη μείωση του ποσοστού των θανάτων από καρκίνο στις ΗΠΑ τουλάχιστον κατά το ήμισυ έως το 2047.

Σχεδόν δύο εκατομμύρια Αμερικανοί διαγιγνώσκονται εκ νέου με καρκίνο συμπαγών όγκων κάθε χρόνο και η χειρουργική αφαίρεση είναι συχνά το πρώτο βήμα στη θεραπεία τους, δήλωσε ο Λευκός Οίκος.

Τα μικροσκόπια νέας γενιάς και η τεχνολογία απεικόνισης ελπίζουν να καταστήσουν αυτές τις χειρουργικές επεμβάσεις πιο αποτελεσματικές, μειώνοντας την ανάγκη για επαναληπτικές επεμβάσεις και μειώνοντας τη βλάβη στους υγιείς ιστούς, σώζοντας και παρατείνοντας τελικά τις ζωές, δήλωσε ο Λευκός Οίκος.

Κατά τα δύο πρώτα χρόνια, η κυβέρνηση έχει επενδύσει περισσότερα από 400 εκατομμύρια δολάρια για την επιτάχυνση της προόδου στον τρόπο πρόληψης, ανίχνευσης και θεραπείας του καρκίνου, δήλωσε ο Λευκός Οίκος.

Στους οκτώ αποδέκτες των βραβείων περιλαμβάνονται το Dartmouth College, το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins και το Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com