Νέα Ζηλανδία: Φιλανθρωπική οργάνωση ζητά συγγνώμη μετά από διανομή καραμελών με μεθαμφεταμίνη

Νέα Ζηλανδία: Φιλανθρωπική οργάνωση ζητά συγγνώμη μετά από διανομή καραμελών με μεθαμφεταμίνη
Photo: pixabay.com
Περιείχαν δυνητικά θανατηφόρα 3 γραμμάρια μεθαμφεταμίνης.

Μια φιλανθρωπική οργάνωση της Νέας Ζηλανδίας ζήτησε συγγνώμη την Τετάρτη για τη διανομή δεκάδων καραμελών με γεύση ανανά, οι οποίες βρέθηκαν εφοδιασμένες με δυνητικά θανατηφόρες ποσότητες μεθαμφεταμίνης.

Η Auckland City Mission, η οποία δωρίζει δέματα με είδη πρώτης ανάγκης σε Νεοζηλανδούς που δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν τρόφιμα, δήλωσε ότι έλαβε για πρώτη φορά γνώση του προβλήματος το απόγευμα της Τρίτης, όταν ορισμένοι παραλήπτες παραπονέθηκαν για τις καραμέλες με την άσχημη γεύση.

Τρία άτομα – ένα παιδί, ένας έφηβος και ένας εργαζόμενος σε φιλανθρωπική οργάνωση – ζήτησαν ιατρική περίθαλψη αφού δοκίμασαν τα βρασμένα γλυκά, αν και κανένας δεν νοσηλεύεται προς το παρόν στο νοσοκομείο, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο επιθεωρητής Γκλεν Μπάλντουιν.

Δεν υπάρχει καμία υπόνοια ότι η φιλανθρωπική οργάνωση έκανε κάποιο λάθος, πρόσθεσε.

Οι καραμέλες, οι οποίες δωρίστηκαν από άγνωστο μέλος του κοινού, ελέγχθηκαν από το φιλανθρωπικό ίδρυμα της Νέας Ζηλανδίας για τα ναρκωτικά, το οποίο διαπίστωσε ότι περιείχαν δυνητικά θανατηφόρα 3 γραμμάρια μεθαμφεταμίνης.

«Μια συνηθισμένη δόση για κατάποση είναι μεταξύ 10-25mg, οπότε αυτό το μολυσμένο γλειφιτζούρι περιείχε έως και 300 δόσεις», δήλωσε η εκτελεστική διευθύντρια του ιδρύματος Σάρα Χελμ.

Η αστυνομία πίστευε ότι οι καραμέλες ήταν υποπροϊόν μιας διεθνούς επιχείρησης διακίνησης ναρκωτικών και ζήτησε να παραδοθούν στις αρχές. Ερευνούν επίσης πώς εισήλθαν οι καραμέλες στη χώρα, δήλωσε ο Μπάλντουιν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com